Müftü Bor “4-22 yaş arası herkesi yaz Kur`an kursuna bekliyoruz”

3 Temmuz günü başlayan ve 10 Temmuz`a kadar kayıtları sürecek olan yaz Kur`an kurslarına 4-22 yaş arasındaki çocuk ve gençleri beklediklerini belirten Palu İlçe Müftüsü İbrahim Bor anne ve babalara seslendi.

Ekleme: 04.07.2023 10:55:04 / Güncelleme: 04.07.2023 10:55:26 / Röportaj / Elazığ Haberleri
Destek için 

Müftü Bor yaz Kur`an Kurslarında çocuklara ve gençlere Allah`ı tanıtmak ve Peygamberimizin özelliklerini ahlaki yönlerini ve hayatının tüm kademelerinde nasıl bir örneklik teşkil ettiğini öğretmek için güzel bir program düzenlediklerini belirtti.

“Cami ile iç içe olan bir nesil, her türlü kötülükten korunmuş olur”

Gençlerin, bugün Rabblerini ve Peygamberlerini tam olarak tanımadıkları için Allah ve Resulü`nü sevemediklerini belirten Palu İlçe Müftüsü İbrahim Bor, “Bizler Allah ve Resulünü doğru bir şekilde tanıdıkça gençlerimiz onları sevecekler ve dinlerini yaşamaya gayret edecekler. Yaz Kur`an kurslarına bu kadar önem veriyoruz ve halkımızın da bu şekilde önem vermesini istiyoruz. Büyük bir tanıtım faaliyeti içerisindeyiz. Hamdolsun Kur`an kurslarımız 3 Temmuz itibariyle başladı. Kayıtlarımız 10 Temmuz'a kadar devam edecek. Anne, babalardan isteğimiz çocuklarını yaz Kur'an kurslarına göndermeleridir. Cami ile iç içe olan bir nesil, her türlü kötülükten korunmuş olur. 4-22 yaş arası tüm çocuk ve gençlerimiz Kur`an kurslarımıza gelebilirler.” dedi.

Müftü Bor, Diyanet işleri Başkanlığı`nın bu yıl yaz Kur`an kurslarını ‘Haydi gençler! Bu yaza değer katalım.’ temasıyla başlattığını belirterek kurslarda yapılan program hakkında bilgi verdi;

“Yaz Kur`an Kursuna gelen bir çocuk eve selamsız girmez”

“Kur'an kurslarımızda Elif-ba ve Kur'an-ı Kerim eğitimi başta olmak üzere Peygamber efendimizin hayatını, örnekliğini öğrencilerimize anlatıyoruz. Adab-ı muaşerat, ahlaki kurallar, abdest ve namaz kılmayı vs. bütün dini ibadetlerin alt yapılarını ve bunların sahih bir şekilde yaşanabilmesi için kurallarını öğretiyoruz. Yaz Kur`an kursuna gelen bir çocuk eve selamsız girmez. Eve girerken ‘Esselamun Aleyküm’ diyerek anne babasına selam verir. Yemeğini sağ eliyle yer. Dua ayetleri ve Kur`an-ı Kerim`den birçok ayeti kerimeler ve Peygamber Efendimizin örnekliğinde birçok Hadis-i Şerif`i de çocuklarımıza ezberleterek hayatlarında yaşamaları için gayrette bulunuyoruz.” dedi.

Müftüsü Bor, anne babalara seslenerek geleceğimizin teminatı ve ahiretimizin sigortası olan gençlerimizi cami ve Kur`an kurslarına göndermelerini istedi. (İLKHA)