ABD'deki Gazze'ye destek eylemlerine Batmanlı öğrencilerden destek: Sessiz kalınmamalı

ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına tepki olarak gerçekleştirilen protestolar artarak devam ederken, bu eylemlere yönelik destekler de sürüyor.

Ekleme: 30.04.2024 16:15:12 / Güncelleme: 30.04.2024 16:21:07 / Röportaj / Batman Haberleri
Destek için 

ABD'de, işgal rejimi tarafından katliama maruz kalan mazlum Gazze halkına destek gösterilerinde bulunan öğrenci ve akademisyenlere destek veren Batman Üniversitesi öğrencileri, herkesin Filistin'deki zulme karşı çıkıp eylemlere destek vermesi gerektiğini söyledi.

ABD'deki eylemlerin tüm dünya genelinde yayılmasını umut ettiklerini ifade eden öğrenciler, Gazze'de yaşanan zulmün sona ermesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini kaydetti.

Hüseyin Cihangir

"Protestolar çok değerlidir"

ABD'deki eylemlere destek verdiklerini belirten Batman Üniversitesi öğrencilerinden Hüseyin Cihangir, "Amerika'da Gazze'ye yönelik gösterilen protestoları biz öğrenciler olarak manidar buluyoruz. Gerçekten yapmış oldukları protestolar çok değerlidir. Biz de onlara destek veriyoruz ve yapmış oldukları duruştan ötürü onları tebrik ediyoruz. Rabbim hidayetlerine vesile kılsın inşallah. Dünyanın tüm üniversitelerinde buna benzer eylemlerin artmasını ve bu zulmün durması noktasında bütün öğrenci kardeşlerimizi protestoya davet ediyoruz." dedi.

Azad Barış

"Zulmü haykırmamız gerekiyor"

Gazze'deki zulme asla seyirci kalınmaması gerektiğini vurgulayan öğrenci Azad Barış, "Filistin'deki mazlum halkın yanında yer alan Amerika'daki öğrencilere ve dünyadaki tüm öğrencilere buradan selam olsun. Buradan herkese sesleniyorum. Bu zulme sessiz kalmamalıyız ve zulmü herkese duyurmalıyız. Ayrıca zulmü haykırmamız gerekiyor. İnşallah Gazze'nin özgür olduğu günü en kısa zamanda göreceğiz." diye konuştu.

Esra Koyun

"ABD'deki mücadeleye destek sağlanmalı"

Gazze'deki soykırımın duyulması için herkesin çok daha fazla ses çıkarması gerektiğini dile getiren öğrenci Esra Koyun, "Gazze'de yapılan soykırıma karşı Amerika'daki üniversitelerde gösterilmiş olan mücadeleye biz de yer alıyoruz. Türkiye'den de desteklerin sağlanması ümidiyle… Umuyoruz ki insanlık bu 8 aya ulaşılan soykırıma karşı artık daha fazla ses çıkarabilmeleridir. Gayemiz bu yönde. Öğrenciler olarak dünyada çıkarılan bu sesin daha fazla olmasını umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Aslı Yaren Bulut

"Gösteriler her yerde yapılmalı"

ABD'de Gazze halkına destek gösterilerinde bulunan öğrenci ve akademisyenlere destek veren bir diğer öğrenci Aslı Yaren Bulut ise şunları söyledi.

"Din, dil fark etmeksizin Amerika'da yapılan gösterileri destekleyen tüm insanlara teşekkür ediyorum. Bu her yerde yapılması gerekiyor. Sessiz kalmamalıyız bence. Her yerde sessiz kalınmamalı. Gazze'de büyük bir soykırım yapılıyor. Buna sessiz kalmamalıyız. Filistin için, Mescid-i Aksa için destek verilmeli." (İLKHA)