Şanlıurfa'da 60 bin öğrenciye bağımlılıkla mücadele semineri verildi

Şanlıurfa'da 150 okulda 60 bin öğrenciye Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) çerçevesinde seminer verildi.

Ekleme: 15.06.2023 13:30:07 / Güncelleme: 15.06.2023 13:31:31 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 13 ilçede her tür ve kademede 150 okulda 60 bin öğrenciye 50 gönüllü rehber öğretmen ile Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) çerçevesinde  seminer veridi.

Eğitimlerin amacının gençlerimizin, evlatlarımızın bağımlılıklardan uzak kalmaları olduğunu ve sağlıklı bir hayat yaşamaları amacıyla sahada olduklarını belirten Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Aziz Çiftçi şunları ifade etti:

"İlimizde 6 Şubat depremi ve Sel felaketinden sonra 6 okulda 1085 öğrenciye BKY Psikososyal destek amaçlı etkinlik gerçekleştirdik. Yeşilay olarak; beş bağımlılık alanında aralıksız mücadele ediyor, her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm insanlarımızda bağımlılıklardan uzak bir yaşam konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Yarınımızın gençlerini bağımlılık illetine bulaştırmamak için saha çalışmalarımız yeni dönemde daha güçlü şekilde devam edecek." dedi.

Çiftçi, "Bağımlılığının oluştuğu durumda ise Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nde ( YEDAM) bağımlı bireyler ve ailelerine alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarımızla ücretsiz danışmanlık hizmet veriyoruz. 115 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmeti de bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Çiftçi, Yeşilay, toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı 1934 yılından bu yana "Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer aldığını söyledi. (İLKHA)