Oxford Üniversitesi'ndeki Filistin'e destek eylemi 5. gününde!

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Oxford'da öğrenciler, 5 gündür sürdürdükleri Filistin'e destek eyleminde, üniversitenin işgal kurumları ve işgal rejimine destek veren şirketlerle olan işbirliklerini sona erdirmesini istiyor.

Ekleme: 10.05.2024 21:12:50 / Güncelleme: 10.05.2024 21:49:15 / Dünya
Destek için 

Oxford Üniversitesinin Pitt Rivers Müzesi önündeki alanda 6 Mayıs'ta çadırlar kuran öğrenciler, üniversitenin silah şirketleri ve Barclays Bankası ile olan işbirliklerini protesto ediyor.

Öğrenciler, yaklaşık 50 çadırın bulunduğu ve "Kurtarılmış Bölge" olarak niteledikleri alanda, Gazze'de şehit edilen kadın gazetecilerin adının verildiği medya çadırı ile yine İsrail saldırılarında öldürülen Gazzeli yazar ve şair Rıfat el-Arir'in adının verildiği anı kütüphanesi kurdu.

Müslüman eylemciler, cuma namazını yine bu alanda mescide dönüştürdükleri bölümde eda etti.

Oxford Üniversitesi Biyokimya Bölümü öğrencisi Daniel Knorr, "Oxford, birçok alanda yıllardır apartheid ve soykırımcı İsrail devletiyle işbirliği içinde." diye konuştu.

Üniversiteden, tüm yatırımlarıyla ilgili bilgileri açıklamasını talep ettiklerini söyleyen Knorr, şöyle devam etti:

"Eğer öğrenci harçlarımız soykırımı fonlamakta kullanılıyorsa bunu bilmek istiyoruz. Sonra da yatırımların sona erdirilmesini istiyoruz. Harçlarımızın soykırımda kullanılmasını istemiyor ve bunun hemen durdurulmasını talep ediyoruz. İsrail üniversiteleriyle bağlar koparılmalı, onlarla yapılan programlar durdurulmalı. Protesto eden ve vicdani duruş sergileyen öğrenciler için af çıkarılmasını talep ediyoruz. Son olarak da bu yıkıcı soykırım savaşının ardından Gazze'nin yeniden inşası için yardım edilmesini istiyoruz."

Knorr, eylem alanındaki atmosferden de söz ederek, birçok kişinin Gazze'de yaşananları izlemek yerine yaşananları kabul etmediğini söylemek için adım attığını kaydetti.

Eylem alanında her akşam anma ve Gazze'de yaşananlara ilişkin bilgilendirme yapıldığını anlatan Knorr, "Yaşananlardan dolayı öfke doluyuz, keder doluyuz ve Gazze'de olanları hiçbir zaman unutamayız." ifadelerini kullandı.

Geceleri çadırlarda geçirdiklerini hatırlatan Knorr, "Yaşadığımız zorluklar, Gazze'dekilerin yaşadıklarıyla kıyaslandığında hiçbir şey. Hükümetiniz ve kurumlarınız soykırımın işbirlikçisiyse bu kabul edilemez ve buna karşı çıkılmalı. Bu kadar insanın acı çektiği yerde başka ne yapılabilir?" dedi.