ABD, işgal rejimine silah sevkiyatında yasal sınırı aştı!

ABD'de eski üst düzey federal hükümet yetkilileri, Washington'un işgal rejimine silah sevkiyatının yasal sınırları aştığını düşünüyor.

Ekleme: 10.05.2024 18:54:32 / Güncelleme: 10.05.2024 18:54:32 / Dünya
Destek için 

ABD federal hükümetine üst düzey pozisyonlarda görev almış üç eski yetkili, ABD'nin işgal rejimine silah sevkiyatını The Washington Post'a değerlendirdi.

Eski çalışanlar, Washington'un Gazze'de sivillerin şehit edilmesine ilişkin endişelerini dile getirdiğini ancak ABD üretimi silahların uluslararası insancıl hukuku ihlal edecek şekilde kullanılmamasını amaçlayan yasa ve politikaları uygulamayı ertelediğini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığının Müttefikler ve Ortaklara Silah Tedariki Bölümünde Ekim 2023'teki istifasından önce genel müdür olarak görev alan Josh Paul, silah sevkiyatının "yasal sınırları aşmasına" rağmen sürdüğünü vurgulayarak, "ABD iç hukuku kapsamında bakıldığında, şu anda göz ardı edilen çok daha geniş kurallar var." dedi.

Paul, Joe Biden'ın 2021'de başkan olmasından kısa süre sonra Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) F-35 sevkiyatını "insan hakları ihlalleri nedeniyle" askıya aldığını hatırlatarak, benzer bir kararın işgal rejimine karşı uygulanmadığına dikkati çekti.