Belki PKK'ye silah bıraktıracak demişti! Yavaş'ın HDP ikilemi!

Katıldığı mitinglerde, altılı masa ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile örtülü pazarlığını gizlemek için HÜDA PAR'a yönelik iftiralarda bulunan CHP'li Mansur Yavaş'tan yeni bir HDP açıklaması geldi.

Ekleme: 07.05.2023 18:52:18 / Güncelleme: 07.05.2023 18:54:33 / Güncel
Destek için 

HAMZA DURMAZ- Geçtiğimiz günlerde HDP'nin 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararına ilişkin, "HDP'nin açıklamasını okudum, çok net şekilde 'tek adam sistemini istemiyoruz, parlamenter sisteme dönülsün' diyorlar. Doğrusu da budur. Biz 85 milyon insanın problemini çözmeye kararlıyız. Şuan ki başkanlık sisteminde meclis tümden yok oldu. HDP'de mecliste olup derdini anlatmak istiyordur, meşrudur bu şekilde düşünüyorsa. Demirtaş'ın 'PKK silah bırakmalı' açıklamasını gördüm. HDP bu şekilde meclise gelip meclisin güçlü olmasını isteyip PKK'ya 'silah bırakın, ne konuşulacaksa mecliste konuşulsun' diyecektir belki." diyen Mansur Yavaş'tan yeni bir açıklama geldi. 

Manisa'da İYİ Parti lideri Meral Akşener'in mitinginde konuşan Mansur Yavaş, HDP'nin ittifaklarının üyesi bir parti olmadığını ve seçimde rakipleri olduğunu söyledi.

Etiketler: