HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: İlaca erişim sorunu köklü bir çözüme kavuşmalı

Meslek odalarının sorunlarının tespitine yönelik başlatılan programlar kapsamında Antalya Eczacılar Odası’nı ziyaret eden HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, burada oda başkanı Uzm. Ecz. İsmail Erçin ile bir araya geldi.

Ekleme: 17.05.2024 19:09:31 / Güncelleme: 17.05.2024 19:10:41 / Güncel / Antalya Haberleri
Destek için 

Sektörün sıkıntılarının konuşulduğu ziyarette, eczacıların sorunları ve siyaset kurumundan beklentileri ile ilaç sıkıntısı konusunda neler yapılması gerektiği ele alındı.

Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz, Antalya’nın sorunlarının tespitine yönelik şehrin dinamikleri ve meslek gruplarıyla bir araya gelmeye devam ettiklerini söyledi. İnsan sağlığına verdikleri katkılardan dolayı eczacıların önemli bir misyon yüklendiklerini dile getiren Durmaz, kamu eczacılarının hak ettikleri koşullarda görev yapmaları gerektiğini belirtti.

“İlaca erişim sorunu köklü bir çözüme kavuşmalı”

Eczacıların ilettiği sorunların başında bazı ilaçlara erişememe sorunu olduğunu vurgulayan Durmaz, “İlaca erişim sorununun köklü bir çözüme kavuşması gerekir. Bunun için dışa bağımlılığı azaltarak, yerli ilaç firmalarının güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

“Eczacıların beklentileri karşılanmalı”

İnsan sağlığına hizmet eden önemli aktörlerinden olan eczacıların sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyleyen Durmaz, “Sağlığımıza hizmet eden, insanlık ailesinin verdiği mücadelede tedavi sürecinin en önemli aktörlerinden olan eczacıların sorun ve istekleri yetkililer tarafından duyulmalı ve beklentileri karşılanmalıdır.” dedi. (İLKHA)