Yardımcısı HÜDA PAR'ı hedef almıştı ama..

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, HÜDA PAR'a yönelik başlatılan karalama kampanyasına katılmış, ''İktidar içerisindeki vicdan sahiplerine sesleniyoruz, nerdesiniz?'' demişti. Şahin'e cevap bizzat DEVA lideri Babacan'dan geldi.

Ekleme: 18.03.2023 12:57:00 / Güncelleme: 18.03.2023 13:01:28 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Geçmişte HÜDA PAR ve DEVA Partisi arasında gerçekleşen görüşmelere rağmen HÜDA PAR'ı hedef alan  Şahin, ''HÜDA PAR'ın geçmişini herkes biliyor. Asıl konuşulması gereken iktidarın küçük ortağı MHP'nin bu ortaklığa sessiz kalmış olması. HÜDA PAR'ın parti programını bir okuyun. Normal şartlarda Bahçeli o programı okuduğu zaman mecliste grup salonunu yıkması gerekir'' diyerek diğer siyasi partileri HÜDA PAR'a karşı kışkırtmaya çalışmıştı. 

Şahin'e cevap DEVA Partisi lideri Babacan'dan geldi. Halk Tv’de Liderler Masası programına katılan DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, HÜDA PAR sorusuna, “Bizim bu konularda ilkesel tutumumuz var. Diyoruz ki, ‘bir siyasi parti, Anayasa’ya ve ilgili yasalara göre kuruldu ise ve bu siyasi parti, devletin, ilgili birimlerinin ve aynı zamanda yargının da denetimi altında çalışan bir siyasi parti ise, bu siyasi partiye ilkesel açıdan bakmak gerekir. Dolayısıyla o siyasi partiyle ilgili ‘şöyle midir, böyle midir, şununla ilişkili midir’ gibi falan… Bunlar artık hukuk dışında bir tartışma… Siyasi partilere hukuk çerçevesi içinde bakmamız lazım. Eğer varsa bir siyasi partiyle ilgili böyle hukuk dışı iddialar, çoktan yargının gereğini yapması lazımdı.” yanıtını verdi. DEVA Partisi yöneticileri arasındaki söylem farklılığı dikkat çekti. ''İlkesel tutum'' vurgusu yapan Babacan'ın yardımcısının nasıl böyle bir açıklama yapabildiği ve bununla ilgili bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu. 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar