Siyaset bu muymuş?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, HÜDA PAR'a yönelik başlatılan karalama kampanyasına katıldı.

Ekleme: 16.03.2023 20:17:24 / Güncelleme: 16.03.2023 20:20:05 / Güncel
Destek için 

Katıldığı bir yayında açıklamalarda bulunan Şahin, ''HÜDA PAR'ın geçmişini herkes biliyor. Asıl konuşulması gereken  iktidarın küçük ortağı MHP'nin bu ortaklığa sessiz kalmış olması. HÜDA PAR'ın parti programını bir okuyun. Normal şartlarda Bahçeli o programı okuduğu zaman mecliste grup salonunu yıkması gerekir'' dedi. Şahin, açıklamalarının yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından ''İktidar içerisindeki vicdan sahiplerine sesleniyoruz, nerdesiniz?'' notuyla paylaştı. 

Daha önce ''vatandaşlık tanımı ve ana dilde eğitim konusunda'' önemli bir çıkışta  bulunan Ali Babacan'ın lideri olduğu DEVA Partisi'nin, 2012 yılında kurulan HÜDA PAR'ın parti programına itiraz noktası merak konusu oldu. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) eski Genel Başkanı İshak Sağlam ve beraberindeki heyet, 2020 yılında  Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan'ı parti genel merkezinde ziyaret etmiş iki lider görüşmenin ardından gerçekleştirdikleri basın toplantısında Kürt meselesinin çözümüne ilişkin benzer açıklamalarda bulunmuştu. 

DEVA Partili Şahin'in bugünkü açıklaması, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun  ''Birçok siyasi partiyle görüştük. Düne kadar görüştüklerimiz, bize dostane davrananlardan bugün  taban tabana zıt söylemler duyunca insan siyaset bu muymuş diyor.'' ifadesini  hatırlattı. 

İlgili Haberler