Depremde vefat edenler için Bitlis’te Mevlid-i Şerif okutuldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat edenler için Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünce Mevlid-i Şerif verildi.

Ekleme: 03.03.2023 15:15:03 / Güncelleme: 03.03.2023 15:19:22 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te de Vakıflar Bölge Müdürlüğü koordinesinde Kahramanmaraş merkezli depremde vefat edenler için Mevlid-i Şerif verildi.

Merkez Ulu Camii’nde verilen mevlid programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, ilahilerle devam etti.

Mevlid-i Şerif’in okutulduğu programın sonunda depremde vefat edenler için dua e dildi.

Düzenlenen programa ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, toplum olarak hep birlikte yaraları saracaklarını söyledi.

Geylani, “Allah depremde vefat eden şehitlerimize rahmet eylesin, yaralılarımıza da acil şifa ihsan eylesin. Milletimizin ve tüm halkımızın başı sağ olsun. Cenab-ı Hak ülkemize ve milletimize birlik, dirlik, beraberlik, kardeşlik ve sabrı cemil ihsan eylesin. Hepimiz çok üzgünüz ama birlik, dirlik, kardeşlik ve beraberlik duygusu içinde ülkemiz tek bilek ve tek yürek oldu.” dedi.

Depremzedelerin acılarını paylaştıklarını dile getiren Geylani, “Deprem bölgesinde o gözler ağladı. Bizde Bitlis'te bütün camilerimizde 2 milyon 900 bin TL yardım topladık. İl Müftülüğü olarak da 3 tır gıda ve yakacak gönderdik. Halkımızın yardımları devam ediyor. Allah halkımızdan razı olsun. Çok güzel bir duyarlılık gösterdi. Depremin acısını Bitlisliler olarak paylaşıyoruz. İlimizdeki depremzede kardeşlerimizi de hane halkı olarak biliyoruz. Çünkü biz biriz, beraberiz ve kardeşiz. Bu kardeşlik duyguları içinde bu acıyı paylaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Tedbirin alınması gerektiğini belirten Geylani, şunları kaydetti:

“Bu tedbirde büyük kusurlar işliyoruz. İnşaatlarda demir ve çimentonun hakkı neyse vermemiz lazım. Tedbiri alarak bu şekildeki musibetlere karşı görevimizi yerine getirmemiz lazım. Aksi takdirde bundan hepimiz sorumluyuz. Tedbirleri alırsak, inşallah bu acılarla bir daha karşılaşmayız. Ülkemizin başı sağ olsun. Mevlid-i düzenleyen Vakıflar Genel Müdürlüğünden Allah razı olsun."  (İLKHA)

İlgili Galeriler