HÜDA PAR Batman Kadın Kolları İl Başkanı Coşkun: Depremin yaşandığı ilk andan itibaren sahadayız

Depremin yaşandığı ilk andan beri sahada ve depremzedelerin yaralarını sarmak için ellerinden gelen çabayı sarf etiklerini belirten HÜDA PAR Batman Kadın Kolları İl Başkanı Şenay Coşkun, yaşanan büyük afet karşısında el birliğiyle hareket edeceklerini söyledi.

Ekleme: 16.02.2023 14:45:06 / Güncelleme: 16.02.2023 14:45:32 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR olarak depremin yaşandığı ilk andan itibaren Umut Kervanı ile beraber koordineli olarak çalıştıklarını ifade eden Coşkun, çalışmalarının öncelikli olarak depremzedelerin acil ihtiyaçlarını gidermeye yönelik olduğunu ifade etti.

Deprem bölgesinden gelen mağdurlarla beraber Umut Kervanı Depremzede Giyim Yardım Merkezine geldiklerini söyleyen Coşkun, depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışmalarına devam edeceklerini belirti.

"Bu büyük musibeti ancak el birliği ve dayanışmayla kaldırabiliriz"

Coşkun, "Öncelikle milletimizin ve hepimizin başı sağ olsun. Rabbim bu musibeti hayırla ve selametle bir şekilde üzerimizden kaldırmayı nasip etsin. Büyük bir afet ve musibet yaşadık. Bu büyük musibeti ancak el birliği ve dayanışmayla kaldırabiliriz. Allah Resulü bir Hadis-i Şerif'inde şöyle buyuruyor; 'Kim bir müminin sıkıntısını giderirse, Allah ta mahşer anında o kişinin sıkıntısını giderecektir' şiarıyla HÜDA PAR üye ve gönüllüleri olarak her zaman bu bilinçle hareket etmeye çalışıyoruz." dedi.

"HÜDA PAR olarak Umut Kervanı ile beraber koordineli olarak çalışıyoruz"

Depremin yaşandığı ilk andan beri HÜDA PAR üye ve gönüllüleriyle sahada olduklarını belirten Coşkun, "Depremin yaşandığı ilk saatlerinden şu ana kadar HÜDA PAR üye ve gönüllerimizle hem deprem bölgelerinde sahada ve deprem bölgelerinden ilimize gelenlerin yaralarını sarma çabasındayız. Bugün de Malatya'dan gelen depremzede kardeşlerimizi Umut Kervanı giyim yerine getirip ihtiyaçlarını giderme konusunda çalışmaktayız. Depremin ilk anından beri HÜDA PAR olarak Umut Kervanı ile beraber koordineli olarak çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız öncelikle deprem bölgesi olan sahalara yöneldik, ardından yardımlarımızı buradan peyderpey olarak şu ana kadar 20 tır insani yardım gönderdik." ifadelerini kullandı.

Coşkun, konuşmasının sonunda şunları söyledi: "Şu anda da deprem bölgesinden ilimizdeki yurtlarda, otellerde veya yakınlarının yanında bulunan depremzedeleri tespit ediyoruz. Tespit ettiğimiz depremzedelerin en elzem ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bunların başında ise barınma, giysi ve gıda gelmektedir. Şu anda da önceliğimiz bu ihtiyaçları gidermeye yöneliktir." (İLKHA)