Batman'da 172 bin öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı sonunda Türkiye geneli 19 milyon öğrenci karne alırken, Batman'da da 172 bin öğrenci karne almanın sevincini yaşadı.

Ekleme: 20.01.2023 12:30:11 / Güncelleme: 20.01.2023 12:30:11 / Eğitim / Batman Haberleri
Destek için 

Yoğun bir eğitim ve öğretim yılı maratonundan sonra Batman merkez ve ilçe genelinde 172 bin öğrenci ve yaklaşık 9 bin öğretmen, 3 ay süren ilk yarı eğitim döneminden sonra 15 günlük yarıyıl tatiline girdi.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılının 15 gün ara tatil vermesi dolayısıyla karne dağıtım töreni Batman Merkez Çay Mahallesi Vali Aydın Arslan İlköğretim Okulunda yapıldı. Törene, Vali Ekrem Canalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bazı kurumların müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Sınıfta öğrencilere karne dağıtımını Vali Canalp, İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran ve öğretmenler yaptı.

Karne dağıtımından sonra duygularını İLKHA mikrofonlarına anlatan öğrenci velileri ve öğrenciler, tatil sürecinde ders tekrarı ve bol bol kitap okuyacaklarını söyledi.

"İlk dönem gördüğü dersleri daha iyi anlaması için tekrarlayacağız"

Çocuğuyla beraber ilk karne heyecanı yaşayan Öğrenci velisi anne Bahar Çetin, "Bugün oğlumun ilk karne günü olduğu için beraber karnesini almaya geldik. Öğretmenlerinden de çok memnunuz. İlk karne olduğu için çok heyecanlıyız. Bugünlerden sonra inşallah daha güzel günler yaşarız. Karneyi aldıktan sonra çocuklarımla beraber tatile gideceğiz. Tatil sürecinde çocuğumla beraber hikâye okuruz, ilk dönem gördüğü dersleri daha iyi anlaması için tekrarlayacağız." ifadelerini kullandı.

"Çocuğum ve kendi adımıza da çok mutluyuz"

Tatil sürecinde hem akraba ziyaretleri hem de ders tekrarı yapacaklarını ifade eden öğrenci velisi Halise Yıldız, "Çocuğumla beraber ilk karnesini almaya gedik. Çok heyecanlıyız. İlk karnesini alacağı için çok mutlu, dünden beri ilk karne sevincini yaşıyoruz. Çocuğum ve kendi adımıza da çok mutluyuz. Uzun zamandır akraba ziyareti yapamıyorduk 15 gün tatil sürecinde akrabalarımızı ziyaret edeceğiz. Tatil sürecinde öğrendiklerini unutmasın diye ders tekrarlarımız olacak ve beraber hikâyeler okuyarak tatilimizi değerlendireceğiz." diye konuştu.

"Kızımın ilk karnesi olduğu için çok heyecanlıyız"

Bir diğer öğrenci velisi Leyla Eren tatil sürecinde bol bol kitap okuyacaklarını söyleyerek şunları söyledi: "Kızımın ilk karne günü olduğu için çok heyecanlıyız. İlk karne sevincini yaşamak için kızımla beraber geldim. Kızımla çok çalıştığımız için karnesinin iyi gelmesini bekliyorum. Tatil sürecinde kızımla beraber bol bol okuma, çalışma ve oyun oynayacağız."

"Daha çok çalışıp takdir belgesi almayı hedefliyorum"

Karnesini alan 8'inci sının öğrencisi Rojhat Alpertekin, "8'inci sınıf öğrencisiyim buraya kardeşimi almaya geldim. Bu dönem zor geçtiği için teşekkür belgesi aldım ama ikinci dönemde daha çok çalışıp takdir belgesi almayı hedefliyorum. Tatil sürecin çok çalışacağım ve LGS sınavında iyi bir lise kazanmayı hedefliyorum." dedi.

"Özellikle din kültürü ve matematik derslerini çok çalışacağım"

4'üncü sınıf öğrencisi Halit Cevher ise şunları anlattı: "İlk yarıyıl tatilinde takdir belgesi aldığım için çok mutluyum. Her zaman takdir belgesi almak için çok çalışacağım. Tatilde sık sık ders çalışacağım ama özellikle din kültürü ve matematik derslerini çok çalışacağım."(İLKHA)

İlgili Galeriler