ABD'li senatörden üniversite kampüslerinde ayrımcılığı kınayan önemli teklif!

ABD'de Vermont'tan bağımsız Senatör Bernie Sanders, üniversite kampüslerinde "antisemitizmin, İslam düşmanlığının ve ayrımcılığın her biçimini kınayan" karar tasarısı teklifini sundu.

Ekleme: 08.05.2024 12:01:51 / Güncelleme: 08.05.2024 12:04:02 / Dünya
Destek için 

ABD Senatosundaki bağımsız Senatör Bernie Sanders, Senato konuşmasını internet sitesinde yayımladı. Ülkedeki üniversite kampüslerinde "antisemitizmi, İslam karşıtlığını ve bağnazlığı kınayan" bir karar tasarısı sunan Sanders, konuşmasında, "Antisemitizme karşı hayır. İslam karşıtlığına karşı hayır. Irkçılığa ve bağnazlığa hayır." ifadelerini kullandı.

Sanders, 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal rejiminin Gazze'ye saldırılarında yaşanan can kayıplarına dikkat çekerek, "Herkesin, Gazze'deki üniversite kampüslerinde hiç protesto olmadığını bilmesini istiyorum. Neden biliyor musunuz? Çünkü Gazze'deki 12 üniversite bombalandı ve yok edildi." dedi.

Filistin'e destek gösterilerinin kınandığını ancak öğrencilerin protestolarının nedeninin tartışılmadığını vurgulayan Sanders, öğrencilerin yanı sıra halkın "bu insani felakette ABD'nin suç ortaklığının sona ermesini istediğini" belirtti.

 

 

Etiketler: