Gazze Sağlık Bakanlığı: İşgal, yaralı ve hastaların çıkışını engellemeye devam ediyor

Gazze Sağlık Bakanlığı, binlerce yaralı ve hastanın ikinci günde Refah'tan çıkarılmasına işgal tarafından izin verilmediğine dikkat çekerek, bu konuda taahhütlerde bulunan ülkelere çağrıda bulundu.

Ekleme: 08.05.2024 14:27:05 / Güncelleme: 08.05.2024 14:27:05 / Dünya
Destek için 

Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci SİYONİST rejimin Gazze Şeridi'ne, özellikle de Refah şehrine yönelik şiddetli saldırısı ve ağır bombardımanı dolayısıyla şehit ve yaralı sayısında ciddi artışın olduğuna dikkat çekti.

Bakanlık yaptığı açıklamada, Refah sınır kapısının işgalci siyonist rejim tarafından iki gündür kontrol altına alındığını hatırlatarak, sınır kapısında binlerce yaralı ve hastanın seyahat etme ve tedavi olma haklarının engellendiğini kaydetti.

İşgalciler ayrıca, üst üste ikinci gün Sağlık Bakanlığı hastanelerine ilaç, tıbbi ve yardım malzemelerinin girişini de engellediğine dikkat çeken Bakanlık, işgalin tahliye tehdidi ve ağır bombardıman nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na bağlı Refah vilayetindeki bazı hastanelerin boşaltılması, bu hastanelerin devre dışı kalmasına neden olduğunu; bu nedenle özellikle de kritik vakaları tedavi edecek yerin olmadığını bildirdi.

Bakanlık, hasta ve yaralıların listelerini taahhüt eden ve talep eden ülkeleri, onları çıkarılması için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Etiketler: