HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı: Geciktiğimiz her gün bir çocuğumuzun hayatına mâl olabilir

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, uyuşturucu kullanımının çocuk yaşlara indiğini, bu konuda anne-babalara, yetkililere ve siyasi partilere seslenerek 'Gelin hep beraber çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlığından birlikte kurtaralım.' dedi.

Ekleme: 03.01.2023 10:55:03 / Güncelleme: 03.01.2023 11:15:15 / Güncel / Elazığ Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı madde bağımlılığına dikkat çekmek ve Elazığ`da bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak için Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Şüheda Kaya`yı makamında ziyaret etti.

Bu konuda vatandaşlardan da bir çok şikayetin geldiğini belirten Kavaklı, uyuşturucu ve madde bağımlılığının çocuk yaşlara kadar düştüğünü, bu konuda her bireye ayrı ayrı görev düştüğünü söyledi.

Öncelikli olarak anne ve babalara seslenen Kavaklı, "Çocuklarınızla arkadaş olun, onları anlayın, sorunlarına odaklanın ve onları uyuşturucuya terketmeyin. Yetkililere sesleniyoruz. Çocuklarımızın güvenliğini sağlamanız için denetime ihtiyaç vardır. Okul önlerinde denetimlerin artırılmasını talep ediyoruz. Çocuklarımıza uyuşturucunun çok rahat bir şekilde satılmasına engel olmalarını bekliyoruz." dedi.

Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimiliğine yeni atanan Şüheda Kaya'yı ziyareti sonrası konuşan Kavaklı, 18 ile hizmet veren Elazığ'daki Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezlerine (AMATEM) ait sadece 17 yatağın bulunduğunu, dolayısıyla bir ile, bir yatak bile düşmediğine dikkat çekti.

Kavaklı, konuşmasının devamında, "Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimliliğine atanan Sayın Şüheda Kaya`yı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulunduk. Konu hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanemiz bölge hastanesi statüsündedir. Ayrıca hastanemiz 18 ile hitap etmektedir. Ancak AMATEM`in yatak sayısı 17`dir. Dikkatinizi çekerim. Her bir ile bir yatak dahi düşmemektedir.  Hem Elazığ'ın kendi hastasına hem de bu bölgeye hitap edebilecek bir seviyeye getirilmesini arzuluyoruz. Bu konuda atılacak ilk adım AMATEM`in yatak sayısını yükseltmektir. Bunun için öncelikli olarak şehrimizde bulunan bir binamız var ise, AMATEM hizmet binasına dönüştürebiliriz. Şayet böyle bir durum yok ise hastaneye ait boş arsa var. Orada AMATEM'e has bir bina inşa edebiliriz. Bu bütçeyi Elazığlı işadamları ile birlikte oluşturabiliriz. Nasıl mı? Onların vergilerinden düşecek bir kolaylık sağlarsak, inanıyoruz ki duyarlı işadamlarımız bu konuya eğilecek ve inşaatı kısa sürede tamamlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Uyuşturucuyla mücadelede bir çağrıyı da tüm Elazığ halkına yapan Kavaklı, "Gecikmeyelim, geciktiğimiz her bir gün; bir çocuğun, bir gencin hayatına mâl olabilir. Bu gençler bizim geleceğimizdir. Geleceğimizi tehlike altına atmayalım. Bir an önce harekete geçelim." dedi.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar