Bingöl FM programları işlenerek kitaplaştırıldı

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bölümü Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Dağılma 21-23 Ekim 2022 tarihinde Erzurum'da gerçekleştirilen 9. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu'na Bingöl’de yayın yapan Bingöl FM ve çalışmalarını ele alan "Bingöl FM ve Zazaca Çocuk Filmleri" adlı tebliğiyle katılım sağladı.

Ekleme: 28.12.2022 16:40:03 / Güncelleme: 28.12.2022 16:41:56 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Sempozyumdaki tüm tebliğler kitap şeklinde basıldı. Bingöl Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr. İbrahim Dağılma'nın da tebliği kitapta makale şeklinde yer aldı.

Konuyla ilgili Bingöl FM tarafından yapılan açıklamada, “Radyomuz Bingöl FM kurulduğu günden beri ilmi, kültürel anlamda bir dizi faaliyetlerde bulunmuştur. Radyoculuğu sadece bir ses yayını olarak değil, çok yönlü bir şekilde kullanmaktayız. Radyoyu toplum kültürüne katkı sunma açısından da önemsiyoruz. Bu anlamda özellikle Zazaca dili üzerine birçok çalışmamız mevcuttur. Radyomuz programcılarından Nebi Bozaba’nın katkılarıyla da bu alanda birçok esere imza atık. Gerek sesli gerek görsel ve gerekse de yazılı faaliyetlerde aktif rol aldık. Bu ve bunun gibi çalışmalarımız sürecek. YouTube kanalımızda aktif olan Bingöl FM ve Çolig Tv kanallarımız ile de ilimiz kültürünü anlatmaya ve bu konuda programlar yapmaya devam edeceğiz. Faaliyetlerimiz ve etkinliklerimizin uluslararası platformlarda konu olması ve edebiyata kattığı zenginliklerden ötürü mutluyuz. Radyomuzun tanıtımına katkı sağlayan Dr. İbrahim Dağılma ‘ya ve bu tanıtımı yayımlayan Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarlar Birliği'ne teşekkür ediyoruz." denildi. (İLKHA) 

Makaleye ulaşmak için tıklayınız