Molla Sinan Ünel: Ümmet olmak birliği beraberliği ve kuvveti beraberinde getirecek

Müslümanların bir vücudun azaları gibi olduğunu belirten Molla Sinan Ünel, Müslüman toplumların yaşadığı sıkıntıların temelinde ümmet bilincinin kaybedilmesi olduğunu belirtti.

Ekleme: 11.05.2024 17:45:06 / Güncelleme: 11.05.2024 17:58:53 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Müslümanların bir araya gelerek ümmet olduklarını, bir vücudun azalarını temsil ettiklerini vurgulayan Molla Sinan Ünel, Allah'ın 'Müminler ancak kardeştir' ayetini şiar edinmemiz gerektiğini söyledi.

Allah'ın ve peygamberin bizden istediği şeyin ümmet olmak olduğunu vurgulayan Ünel, engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

"Ümmet olma bilincini kaybettiğimiz için İslam âlemi perişan haldedir"

Müslümanları, mezhepçilik ve ırkçılık gibi şeylerle birbirinden ayırdıklarını ifade eden Ünel, "Allah Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor 'Siz bir tek ümmet idiniz sonra kendi aranızda bölünüp parçalandınız ve her biriniz ayrıldığınız bu noktada sevindiniz ve bununla yetindiniz.' Allah bu ayeti kerimede böyle bir şeyin yapılmaması gerektiğini bildiriyor. Kuvvet ümmettedir, birlik beraberliktedir; Allah'ın birçok emrinin icra edilmesi ümmet şuuru ile olabilecek olan bir şeydir. Allah'ın da buyurduğu gibi biz bugün ümmet anlayışını ve ümmet bilincini kaybettiğimizden dolayı maalesef bugün İslam alemi perişan haldedir. Allah, Kur'an-ı Kerim'de 'hepiniz birlikte Allah'ın ipine sarılın, ayrılmayın ayrılırsanız dağılırsınız' buyuruyor. Bugün Rabbimizin işaret ettiği nokta şu anda İslam âleminin içerisinde olduğu durumdur." dedi.

"Türk, Kürt, Arap, Laz ve Çerkez şeklinde ümmeti böldüler"

Müminlerin ancak kardeş olduğuna dikkat çeken Ünel, "Ümmet bilincini ve ümmet şuurunu bize kaybettiren şey ve zemini hazırlayan güçlerin ortaya koyduğu program nedir? Maalesef bir kısmımızı mezhepçilik üzerinden ayırdılar. Diğer taraftan ırkçılık üzerinden Türk, Kürt, Arap, Laz ve Çerkez şeklinde ümmeti böldüler. Kur'an-ı Kerim'deki ifadesi ile 'Müminler ancak kardeştir.' Allah bir kaide ortaya koyuyor eğer müminseniz kardeşsiniz. Bu ayeti kerimeden biz ne anlıyoruz? Kelime-i Tevhid'i söyleyen her insan kardeştir ve bir tek vücut gibidir. Allah Resulü, müminleri bir vücudun azasına benzetmiştir. Vücudun nasıl eli, kolu ve ayağı varsa ümmet içerisinde Kürdü, Türkü, Arap'ı, Çerkez'i ve Laz'ıyla var olan tüm ırklar o vücudun bir parçasıdır. Vücudun azaları vücutla birlikte olduğu zaman bir anlam ifade ediyor, vücutla birlikte olduğu zaman hayatiyetini devam ettirebiliyor. Vücudun herhangi bir azasını kesip vücudun dışında bıraktığınız zaman bir leş parçası olmaktan hayatını yitirmekten ve çürümekten öteye geçmeyecektir. Dolayısıyla bugün Allah'ın ve peygamberin bizden istediği şey budur. Ümmet olmamız yani o vücudun içerisinde yer almamızdır. Kürt, Türk, Laz ve Çerkez'i ile biz bir ümmetiz Allah bizi böyle tanımlamış ve bizi böyle görmüş." şeklinde konuştu.

"İslam düşmanları böl parçala yut politikası ile ümmeti perişan etmiş durumda"

Ünel, "Müslümanların bu bilinçte olduğu dönemlerde İslam'ın izzetini İslam'ın dünyaya adaletle hükmedişine tarih şahitlik yapıyor ama maalesef bugün saymış olduğumuz bu nedenlerden dolayı ümmet paramparça olmuş halde.   İslam düşmanları ve şer güçleri bunu bildiklerinden dolayı bu parçalanmayı daha da derinleştirebilmek için tuzak üzerine tuzak kuruyor ve böl parçala yut politikası ile ümmeti bugün perişan etmiş durumdalar. Bugün Gazze bu haldeyse ve 57 İslam ülkesinin ve iki buçuk milyar Müslümanın gözü önünde bir avuç Müslüman katlediliyorsa bu vücudun bir azası ve bu ümmetin bir parçası olan Kudüs Mescid-i Aksa ve Gazze dünyanın gözleri önünde vahşi bir soykırımdan geçiyorsa, işte bu ümmet bilincinin ve ümmet şuurunun kaybolmasından kaynaklanıyor. Rabbim o bilinci ve o şuuru bizlere tekrar nasip etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

"Hayat kaynağımız Kur'an-ı Kerim ve sünnettir"

Çocuklarımızı Kur'an ve Sünnet terbiyesiyle yetiştirmemiz gerektiğini dile getiren Ünel, "Bizlerin bu noktada hayat kaynağı kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim ve sünnettir. Kur'an-ı Kerim ve sünnet bu noktada çok ciddi mesajlar veriyor. Öncelikle çocuklarımızı Kur'an ve Sünnet terbiyesiyle yetiştireceğiz. Ümmet olma ve tüm Müslümanların kardeş olma noktasında üstünlüğün takvada olduğu gerçeğini, ırkçılığın ve mezhepçiliğin sonradan içimize sokulmuş bazı durumlar olduğunu çocuklarımıza idrak ettirmeliyiz. Tabii bunları yaparken hem akli delillerle hem de nakli delillerle çocuklarımıza kavratmalıyız. Özellikle tarihte Müslümanlar ümmet şuuru ve ümmet bilinci noktasında oldukları dönemde, Müslümanların hangi konumda olduğunu ve hangi değerleri taşıdığını bilmesi gerekir. Güç, kuvvet, iktidar ve otoritelerinin nasıl olduğunu dünyaya nasıl hükmettiklerini dünyadaki mazlum ve mustazaflara nasıl sahip çıktıklarını bizim tarih kitaplarımızda göstermemiz lazım. Ümmetin parçalandığı ümmetin bölük pörçük olduğu ümmet şuurunun dağıldığı dönemlerde ise Müslümanların İslam coğrafyasını ne hale geldiğini iki ayrı şekilde fotoğrafları ile çocuklarımıza göstermemiz gerekir ki çocuklarımız anlasın." dedi.

Son olarak Molla Sinan Ünel, "Ümmet olmak birliği beraberliği ve kuvveti getirecek ve bu da Allah'ın izniyle yeryüzünde adaletin merhametin ve dayanışmanın hakim olacağını gösterecek. Kardeşlik mefhumunun önemini anlatarak çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirebiliriz inşallah." şeklinde konuştu. (İLKHA)