BAE Dışişleri Bakanı, Netanyahu'yu kınadı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), katil Netanyahu'nun Abu Dabi'ye Gazze Şeridi'nde sivil yönetime katılma çağrısını kınayarak reddetti.

Ekleme: 11.05.2024 16:25:43 / Güncelleme: 11.05.2024 16:25:43 / Dünya
Destek için 

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan, X hesabından yaptığı paylaşımda, ülkesini Gazze Şeridi'nin sivil yönetimine katılmaya davet eden katil Netanyahu'yu kınadı.

Al Nahyan, "İsrail Başbakanı'nın böyle bir adım atma yetkisinin olmadığını vurguluyor ve İsrail'in Gazze'deki varlığına kılıf sağlanması için herhangi bir planın içine sürüklenmeyi reddediyoruz." denildi.

Al Nahyan ayrıca "kardeş Filistin halkının beklentilerini karşılayan, şeffaf ve bağımsız bir Filistin hükümeti kurulduğunda, bu hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduklarını" kaydetti.

Netanyahu, katıldığı "Dr. Phil Primetime" adlı programda, savaşın ardından Gazze Şeridi'nin geleceğine dair planlarına değinerek, siyonist rejimin "Gazze'de muhtemelen BAE ve Suudi Arabistan gibi istikrar isteyen diğer ülkelerin desteğiyle bir tür sivil hükümet" kurulması yönündeki düşüncesini yinelemişti.

Suudi Arabistan'dan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.