Kış ayının bitmek bilmeyen öksürüğüne çare bitki çaylarında!

Soğuklarla beraber başlayan hastalıklar, aynı zamanda peşimizi uzun süre bırakmayan öksürüğü de getiriyor. Peki, öksürüğün tek çaresi ilaçlarda mı? Yoksa bitkisel yollarla da geçirmek mümkün mü? Gelin bu konuda bir de alternatif tıbba göz atalım...

Ekleme: 15.12.2022 23:10:31 / Güncelleme: 15.12.2022 23:45:24 / Sağlık
Destek için 

 Öksürük, soğuklarla beraber kendini ilk gösteren hastalıklar arasında yerini alıyor. Özellikle bağışıklığı düşük kişilerde üst solunum yolu enfeksiyonuyla beraber ortaya çıkarak uzun süre devam ediyor.  

Peki öksürüğe  çare olan bitkisel çaylar neler? Gelin beraber bakalım... 

Zencefil Çayı

Zencefil çayı kış aylarında vücudun bağışıklığını en çok yükselten içecekler arasında yerini alıyor. Aynı zamanda iltihap ve bakterilere karşı vücudumuzun doğal savunma mekanizmalarını harekete geçirmek gibi de bir özelliğe sahip. Bu nedenle soğuk algınlığı, öksürük, nezle veya grip gibi hastalıklarda zencefil en etkili yöntemler arasında yerini alıyor. 

Ada Çayı

Bir diğer ismi  “ölümsüzlük otu” olan adaçayı, geçmişten beri boğazları yumuşatmada ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının iyileştirilmesinde kullanılan doğal antibiyotikler arasında yerini alıyor. 

Ihlamur Çayı

Vücut direncini yükselten, ağrıları azaltan, iltihapları önleyen ıhlamur çayı soğuk algınlığı, nezle veya grip nedeniyle oluşan kuru öksürüklere iyi geliyor. 

Hatmi Çayı 

Hatmi çiçeği, "kuru öksürük" olarak bilinen öksürüğe çare olan bir bitki. Halk arasında demlenip içilerek; grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıkların da iyileşme sürecini hızlandırıyor.

Etiketler: