COVID- 19'un çıkış merkezinde yeni karar: Vakaları bildirmeyecek

Çin, Kovid-19 politikasındaki değişikliğinin yeni bir işareti olarak bundan böyle hastalık belirtisi göstermeyen vakaları bildirmeyeceğini, yalnızca hastalık belirtisi gösteren "doğrulanmış" vakalar ile ölüm, hasta ve iyileşen sayılarını günlük olarak duyuracağını açıkladı.

Ekleme: 14.12.2022 10:32:56 / Güncelleme: 14.12.2022 10:32:56 / Dünya
Destek için 

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, Kovid-19 tedbirlerinde yeni yaklaşımın duyurulmasının ardından PCR testlerinin zorunlu olmaktan çıktığı, belirti göstermeyen vakaların çoğunun test yaptırmadığı, bu durumun da vaka sayılarını kesin olarak takip etmeyi olanaksız hale getirdiği belirtildi.

Çin, diğer ülkelerden farklı olarak, yalnızca hastalık belirtisi gösteren vakaları "doğrulanmış" kabul ediyor, test sonucu pozitif olan fakat hastalık belirtisi göstermeyen vakaları genel toplama dahil etmeden, ayrı açıklıyordu.

Komisyon, bugünkü günlük duyurusunda, Çin ana karasında son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 2 bin 291 vaka tespit edildiğini bildirdi. Duyuruda hastalık belirtisi göstermeyen vakalara yer verilmezken virüse bağlı can kaybı olmadığı, 3 bin 357 hastanın ise iyileştiği kaydedildi.