HAKSİAD'dan 1 Mayıs mesajı

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ekleme: 01.05.2024 14:50:04 / Güncelleme: 01.05.2024 14:52:29 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

HAKSİAD Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Güneş, tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İşçinin alın teri kurumadan hakkını ödeyiniz' anlayışıyla, emeğin, alın terinin, üretimin, hizmetin ve insanların geleceği için fedakârca çalışarak işçinin hakkını veren tüm emekçilerin ve işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlarız." denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İnsanoğlunu ve insanlığı bir bütün olarak ele almak gerekir. Ne kapitalist düşünce gibi meta görmek, ne de insanlığın yaratılış fıtratına ters komün çalışma anlayışı insan fıtratınca kabul edilemez.

Bizler çalışanın, emekçinin yanındayız. Haklarının garanti altına alınmasını istiyoruz. İşçilerin her çalışmalarında hak ettiklerini almaları onlar için her zaman birer bayramdır.

Vebal altında kalmamak ve hiç kimsenin hakkını yemiş olarak hesap vermemek için işçilerin çalışmalarını değerli görmek gerekir. Bizler sermaye ve üretim düşmanı değiliz. Ancak çalışanın ve emekçinin haklarının garanti altına alındığı, insan onuruna yakışacak bir yaşantının olduğu bir dünya olmasını istiyoruz.

Tüm emekçilerin ve işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olan İşçi Bayramı'nı bir kez daha kutlarız." (İLKHA)