Örgüt talimatlarını cezaevine sokmaya çalışan 2 kişi yakalandı

Adana'da cezaevine görüş ziyaretine giden 2 sanığın, pantolonlarının logo kısmına PKK'nin talimatlarını içeren bir kağıdı gizledikleri ortaya çıktı.

Ekleme: 22.11.2022 12:50:48 / Güncelleme: 22.11.2022 13:00:31 / Güncel
Destek için 

21 Mart'ta adli kontrol tedbiri altına alınan E.Ö. ve Z.Ö. hakkındaki soruşturma Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı. 

Sanıklar, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar, "infaz kurumuna veya tutukevine yasak eşya sokmaktan" da 5'er yıl olmak üzere 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince cezaya çarptırıldılar. 

AA'nın haberine göre, İddianamede sanıkların geçen yıl 3 Şubat'ta terör soruşturması kapsamında Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan D.Ö'ye bir saz ve içinde çeşitli kıyafetlerin bulunduğu çanta getirdikleri anlatıldı.

Kadın tutukluya getirilen eşyaların cezaevi görevlilerince X-Ray cihazı taramasından geçirildiği belirtilen iddianamede, çantadaki bir pantolonun elle incelemesinin yapıldığı sırada normalde kemer geçebilmesi için iki ucu açık bulunan marka logosunun dikişli olduğunun fark edildiği kaydedildi.

İddianamede, dikişli kısmın söküldüğünde pelür (ince ve yarı saydam bir kağıt türü) kağıda çok küçük harflerle örgütsel doküman niteliğinde pusulanın gizlendiği, bu örgütsel notun ise PKK'nin cezaevi yapılanmasına ilişkin talimatları içerdiği, yeni kod ve şifrelerin yazıldığı "zindan yönetmeliği"nin güncel hali olduğu ifade edildi.