Bakan Bozdağ'dan CHP'li vekillerin mahkemedeki tavrına tepki

Adalet Bakanı Bozdağ, "Milletvekili veya siyasi bir kişilik olmak, hiç kimseye mahkemeye, hakim ve savcıya saygısızlık, hakaret ve tehdit etme hakkı vermez." dedi.

Ekleme: 28.10.2022 00:50:15 / Güncelleme: 28.10.2022 00:50:15 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yalova Belediyesinde "zimmete para geçirilmesi" iddiasıyla Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman'ın duruşmasında, CHP'lilerin mahkeme heyetine yönelik tavrına tepki gösterdi.

Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İçinde kimi milletvekillerinin de olduğu bazı CHP'liler yargılama sırasında Yalova'da Ağır Ceza Mahkemesi heyetine saygısızlık ediyor, hakaret yapıyorlar, tehdit savuruyorlar, bağırıyorlar, kabalığın âlâsını gösteriyorlar. Bu haddini ve kendini bilmez CHP'lileri kınıyorum." dedi.

CHP'lilerin yaptığının, hukuk tanımazlık, haddini bilmezlik olduğunu belirten Bozdağ, bunun ayrıca "yargı görevini yapanı ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs", "yargı görevi yapanları tehdit", "yargı görevi yapanlara saygısızlık ve hakaret" olduğunu kaydetti.

"Bu ilkelliği reddediyoruz. İşte CHP'nin hukuk devleti anlayışı" diyen Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin hukuk devletidir. Hiç kimse hakim ve savcılara emir, talimat veremez, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Hiç kimse, hakim ve savcılara hakaret edemez, onları tehdit edemez.

Mahkemeler adaletin tecelli ettiği, hak ve hakikatin tespit edildiği, herkese hakkının ve hak ettiğinin verildiği yerlerdir. Mahkemelerde hukuk tanımazlığa asla izin verilmez. Yargılama düzenini bozanın, düzen kuran usul kurallarının uygulanmasından şikayet hakkı yoktur. Kanun önünde herkes eşittir. Milletvekili veya siyasi bir kişilik olmak hiç kimseye mahkemeye, hakim ve savcıya saygısızlık, hakaret ve tehdit etme hakkı vermez. Taşıdığı unvanı ya da sıfatı istismar etmek marifet değil, olsa olsa haddini ve kendini bilmezliktir."  (İLKHA)