Kız öğrenciler arası hafızlık yarışması Türkiye finali Adana'da yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ülke genelindeki kız Kur'an kursları arasında düzenlenen "Hafızlık Yarışması’nın Türkiye finali Adana'da gerçekleştirildi.

Ekleme: 22.09.2022 11:20:06 / Güncelleme: 22.09.2022 11:20:06 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim’i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen Hafızlık Türkiye Finali Kız öğrenciler Yarışması Adana’da yapıldı.

Yarışması'nın birincisi Düzce İli 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursu öğrencisi Nuran Erva Yüksel oldu.

Çukurova Ramazanoğlu Camii Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya, belirli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölge birincisi olan 7 kız öğrenci iştirak etti.

“Hafızlık şereflerin en yücesi, rütbelerin en kalitelisidir”

İl Müftüsü Mehmet Taşcı

Yarışmanın açılışında konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşcı “Kur’an-ı Kerim gibi bir kitabın hafızı olan, yürüyen Kur’an olan; insanların, baktığı zaman Kur’an geliyor deyip de kendisine çeki düzen vermesine sebep olan bu yavrularımızı tekrar tekrar canı gönülden tebrik ediyorum. Bu bir şereftir bir rütbedir. Şereflerin en yücesi rütbelerin en kalitelisidir. Bundan daha kaliteli bir rütbe yok; Hafız-ı Kelam olmak, yürüyen Kur’an olmak. Bu bir ayrıcalık. Allah sizlere nasip etti. Burada bulunan ana babalar ne kadar iftihar etseniz azdır. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

“Rabbim tüm hafızlarımızı muhafaza etsin”

Adana Valisi Süleyman Elban

Programda bir konuşma gerçekleştiren Adana Valisi Süleyman Elban “İlimizde böyle bir etkinliğin olmasının ilimizdeki İslami hayatın ve inancın da güçlenmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu yarışmada yarışacak tüm hafızlarımıza muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim tüm hafızlarımızı muhafaza etsin.” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, hafızların seçilmiş kimseler olup yüklerinin ağır olduğuna vurgu yaptı.

“Kur'an-ı Kerim bizim hayat kitabımız, hidayet rehberimizdir”

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin

Şahin, “Hafızlar! unutmayın. Sizler seçilmiş kimselersiniz. Büyük bir şeref tacını taşıyorsunuz. Aynı zamanda Kur’an’ı muhafaza etmek gibi büyük bir sorumluluk taşıyorsunuz. Bu nimetin kıymetini bilin. Kur’an’dan kendinizi ve başkalarını mahrum etmeyin. Kur’an’ın şerefiyle hayatınız boyunca yaşayın inşallah.” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin başkanlığında, Bolu İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Edirne İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda; Düzce İli 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursu öğrencisi Nuran Erva Yüksel 1’inci, Rize Güneysu Ortaköy Köyü Kur’an Kursu öğrencisi Hayrunisa Gökyıldız 2’nci, Gaziantep Şahinbey Hoşgör Bülbülzade Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Ayşegül Tuğçe Özdemir 3’üncü oldu.

"Emeklerimin karşılığını almak güzel bir şey"

Nuran Erva Yüksel

Duygularını paylaşan ‘Kız Öğrenciler Arası Hafızlık Yarışması’ Türkiye birincisi Nuran Erva Yüksel, birinci olmasının çok güzel bir duygu ve emeklerinin karşılığını almasının güzel bir şey olduğunu söyledi.

Adana İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışma finaline, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, din görevlileri, öğrenciler, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmanın sonunda yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler