Adana'da "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği düzenlendi

​​Kur'an Nesli Platformu Adana Temsilciliği tarafından Sabancı Merkez Cami’nde "Hayat Namazla Güzeldir" temalı etkinlik düzenlendi.

Ekleme: 11.09.2022 22:20:12 / Güncelleme: 11.09.2022 22:39:47 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kur'an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde 7-14 yaşları arasındaki çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği, Adana ayağı final programı yoğun katılımla gerçekleşti.

Program, ikindi namazına müteakip Sabancı Merkez Camii’nde yapıldı.

Final etkinliğine katılan çocuklar yürüyüş esnasında "Baba bana namazı öğret", "Namaz Cennetin Anahtarıdır", “Namaz en büyük hakikattir” pankartları taşıdı. Namaz sonrası yürüyüş gerçekleştiren çocuklar sık sık "Namaz Dinin Direğidir" sloganları attı.

Programda, Sabancı Merkez Cami Müezzini Erbil Ünivar, ikindi namazı sonrası eğitimi tamamlayıp final etkinliğine katılan çocuklara namazın önemi hakkında kısa bir konuşma yaptı.

Halkın da yoğun ilgisini çeken programa çok sayıda çocuk ve aileleri katılım gösterdi.

“Dünya ve ahiret huzurunu istiyorsak namazımızı muhafaza etmeliyiz”

Etkinlik akışıyla ilgili açıklama yapan Kur'an Nesli Platformu Temsilcisi Osman Yalçınkaya, çocuklara namazı öğretmenin önemine dikkat çekti.

Yalçınkaya, “Namaz, kulluğun zirve noktasıdır. Namaz kişinin Rabbiyle buluşmasıdır. Namazını kılmayan bir Müslüman kendi dinini yıkar, harap eder. Namazımıza dikkat etmemiz lazım. Bakın burada küçük kardeşlerimiz var. Bunları buraya getiren, bunları yetiştiren anne ve babalardan ve hocalarımızdan Allah razı olsun. Dünya ve ahiret huzurunu istiyorsak namazımızı muhafaza etmeliyiz. Namaza karşı çok hassas olmalıyız. Resulullah'ın (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sözünün gereğini yerine getiriyoruz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) diyor ki, 'çocuklarınız 7 yaşına gelince onlara namazı, 10 yaşına gelince de orucu telkin edin'. Yani onları buna alıştırın." diye konuştu.

Programa katılan aileler etkinliğe dair duygularını paylaştı.

“Biz onlardan memnunuz Allah da onlardan razı olsun”

Programı güzel bulduğunu ve maneviyatı yüksek bir ortam bulduğunu ifade eden Ağit İnan, “Düzenleyenlerden Allah razı olsun. Daim olmasını diliyorum. Kur’an Nesli Platformuna da teşekkür ederiz. Biz onlardan memnunuz Allah da onlardan razı olsun.” dedi.

“Çocukların sokakta olmasındansa camide olmaları daha faydalı”

Düzenlenen programa her sene ailecek katıldığını söyleyen Kenan Akkoyun, "Çocukların sokakta olmasındansa camide olmaları daha faydalı. Bu programlardan memnunuz. Bu tür programlar devam ederse çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak kalıp cami eksenli aldıkları ahlakla ailesine ve çevresine daha faydalı olacağına inanıyorum." ifadelerine yer verdi.

“Toplumumuzun bu tür etkinliklere ihtiyacı var”

"Böyle bir etkinlik düzenlediği için Kur’an Nesli Platformuna teşekkür ederim" diyen Samet Alagöz, küçük yaşta çocukların namazla buluştuğunu görmenin mutluluk ve heyecan verici bir durum olduğunu belirtti.

Alagöz, “Allah’a ne kadar hamt etsek azdır. Allah neslimizi bizden hayırlı kılsın ve onları namazdan ayırmasın. Toplumumuzun bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Neslimizi ve toplumumuzu ifsat etmek isteyenlere karşı bu tür etkinliklerle neslimize sahip çıkmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Gençlerimizi ve toplumumuzu ifsattan koruyacak yegâne yol, namazla buluşmasıdır”

Bu tür etkinliklerin devamını beklediklerini, toplumu ve nesli ifsat etmek isteyen projelerinden kurtulmasının ancak namazla olacağını vurgulayan Mehmet Kocabey, "Bu nedenle ‘Hayat Namazla Güzeldir’ sloganı anlamlı bir cümledir.  Namaz her türlü kötülükten alıkoyar. Gençlerimizi ve toplumumuzu ifsattan koruyacak yegâne yol namazla buluşmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Program, ‘Hayat Namazla Güzeldir’ kitabından sınava tabi tutulan öğrenciler arasında başarı elde eden çocuklara hediyelerinin takdim edilmesiyle son buldu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler