15 Temmuz şehidi Batuhan Ergin adına sağlık merkezi açıldı

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Batuhan Ergin adına yaptırılan sağlık merkezi açılışında konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekti.

Ekleme: 14.07.2022 17:55:11 / Güncelleme: 14.07.2022 18:00:21 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Beşiktaş ilçesi Mecidiye Mahallesi'nde yaptırılan sağlık ocağı, aynı mahallede ikamet eden Batuhan Ergin, 15 Temmuz 2016 yılında FETÖ tarafından yapılan darbe girişiminde sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde (Boğaziçi Köprüsü) şehit oldu.

Ergin'in hatırasının yaşatılması için adına yaptırılan sağlık ocağı açılışına, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Merkez Komutanı Tümgeneral Ahmet Atilla Dündar, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Doktorlarımız, sağlık çalışanlarımızla iftihar ediyoruz. Dünyada onlar gibi salgın döneminde fedakârlık yapanları dünya görmedi. Evlerine gitmediler, ailelerine kendilerini sakındırdılar. Onlara şahidim. 2 yıl pandemide sizlerle çalıştık. Zaman zaman çok üzülüyoruz, kalbimiz kırılıyor. Sağlık çalışanlarımıza el kaldıranları, şiddet uygulayanları görünce utanıyoruz. Sağlık çalışmalarımıza bırakın şiddeti onlara kötü bir bakışı, kötü bir söz söylenmesini bile hazmedemiyoruz. Biz öyle bir kültürden geliyoruz ki sağlıklı bir nefesin devletten daha büyük güç, zenginlik olduğunu söyleyenlerin torunları olarak sağlığımız için gayret gösteren sağlıkçılarımıza Allah razı olsun diyoruz." dedi. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler