İftar sofralarının vazgeçilmezi: Tulumba tatlısı

Ramazan ayında iftar sofralarında eksiltilmeyen, orta ve dar gelirli vatandaşların bayram tatlısı olarak tercih ettiği tulumba tatlısı rağbet görüyor.

Ekleme: 18.04.2022 15:25:16 / Güncelleme: 18.04.2022 15:28:39 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ramazan’ın bereketi sofralara yansıdığı gibi, pastanecilerin de yüzünü güldürüyor. Orta ve dar gelirli vatandaşlar iftar sofralarında tulumba tatlısını tercih ediyor.

 

Yağ, un ve tüp fiyatlarındaki artış, tatlı fiyatlarına da yansıdı. Zamlar, orta ve dar gelirli vatandaşı fiyat olarak biraz daha uygun olan tulumba tatlısına yönlendirdi.

Fiyatlar nedeniyle vatandaşın daha çok tulumba tatlısını tercih ettiğini belirten tulumba tatlısı üreticisi Seyit Ali Baydur, fiyatı ve kalitesiyle vatandaşların iftar sofralarında tulumba tatlısını tükettiğini söyledi.

Fiyatı 35 TL olan tulumba tatlısının orta ve dar gelirli vatandaşların tercihi olduğunu dile getiren Baydur, Ramazan sofrasının vazgeçilmezi olduğu gibi bayram ikramının da gözdesi olduğunu ifade etti.

Yağ, un ve tüp fiyatındaki artışa rağmen Ramazan ayının hürmetine fiyatları yükseltmediklerini vurgulayan Baydur, en azında bu mübarek ayda vatandaşların iftar sofralarına tatlı götürmelerini arzuladıklarını söyledi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar