"Dünya Ağrılılar Günü"nde çeşitli etkinlikler düzenlendi

Ağrı Belediyesi, her yıl 4 Nisan'da kutladığı Dünya Ağrılılar Günü" münasebeti çeşitli etkinlikler düzenledi.

Ekleme: 05.04.2022 11:10:01 / Güncelleme: 05.04.2022 11:13:15 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Etkinlikler kapsamında Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, merkeze bağlı Karasu (Qeresû) köyünde çocuklarla sinema filmi izledi ardından STK temsilcileri ile bir araya geldi. Sayan, daha sonra merkeze yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karasu Köyü İlkokulu öğrencileri buluştu.

Sayan, daha önce hiç sinemaya gitmemiş öğrencileri kendi kullandığı otobüsle Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezindeki sinema salonuna götürdü. Öğrencilerle birlikte film izleyen Savcı Sayan, film sonrası öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

 

Dünya Ağrılılar Günü dolayısıyla düzenledikleri etkinliklerle ilgili konuşan Sayan, "Dünya Ağrılılar Gününü kutlama etkinlikleri içerisinde çocuklarımızı sinema ile buluşturma etkinliğimizde vardı. Bende Karasu köyümüzden çocuklarımızı aldım. Üniversitemizdeki sinema salonuna götürüyorum. İnşallah eğlenceli bir gün geçirmişlerdir. Buradan bütün Türkiye’ye selamlar ve saygılarımızı gönderiyorum. Bugün herkes Ağrılı olsun. Ağrı için bir paylaşım yapsın. Bugün 4 Nisan. 04 plakalı Ağrı’nın Dünya Ağrılılar Günü. Ben tekrar vatanın en ücra köşelerinden biri olan Ağrı’dan bütün Türkiye’ye selamlar ve saygılar gönderiyorum. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve köylü kardeşlerimizin de selamları var. Allah’a emanet olun." dedi.

Sinema etkinliğinden sonra Belediye Başkanı Sayan, günün sonunda Ağrı Belediyesi Konukevinde düzenlenen iftar programında kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya gelerek, kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verip, fikir alışverişinde bulundu.

Ardından dengbejlerin seslendirdiği yöresel ezgiler eşliğinde program son buldu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar