Malatya’da Orman Haftası nedeniyle 10 bin fidan dağıtıldı

Orman Haftası münasebetiyle fidan dağıtımı programına katılan Vali Aydın Baruş, dikilen fidanların bakımlarının ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, fidanlara kendi çocukları gibi ilgilenilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Ekleme: 25.03.2022 14:15:11 / Güncelleme: 25.03.2022 14:16:17 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

21-26 Mart tarihlerinde kutlanan Orman Haftası dolayısıyla il merkezindeki Emekliler Parkında fidan dağıtımı etkinliği düzenlendi.

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 10 bin fidan Vali Aydın Baruş’un katılımıyla düzenlenen programda vatandaşlara dağıtıldı.

Ağaç ve orman sevgisini aşılamak, geleceğe nefes olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen fidan dağıtım töreninde konuşan Vali Baruş, "Orman Haftası münasebetiyle dağıtılan bu fidanların toprakla buluşturularak Orman varlığımızı arttırmayı hedefliyoruz. Şu an Malatya olarak yüzde 17 Orman varlığına sahibiz. Lütfen diktiğiniz fidanları sulamayı ve bakımını yapmayı unutmayın. Onlar büyüdükçe, kendi çocuğumuz gibi ilgilenelim. Bütün ormancılarımızın 21-26 Mart Dünya Orman Haftasını tebrik ediyorum. Sizlerin de göstermiş olduğu ilgiye çok çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Baruş’un konuşmasının ardından fidan dağıtımına geçildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Baruş’unda katıldığı fidan dağıtımına Orman İşletme Şefliği görevlileri tarafından vatandaşlara 10 bin fidan dağıtımı gerçekleştirildi. (İLKHA)