Üzgünüz! Sizi NATO'ya alamayız

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Zelensky'nin "NATO'ya üye olamayacağımızı kabul etmemiz gerek" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

Ekleme: 16.03.2022 17:45:25 / Güncelleme: 16.03.2022 17:56:12 / Dünya
Destek için 

Ukrayna NATO'ya yaklaştığı için Rusya'nın saldırısına uğrarken NATO üyesi İngiltere Ukrayna lideri Zelenskiy'e sizi NATO'ya alamayız dedi.

 İngiltere başbakanı Boris Johnson Rusya'nın saldırılarına karşı NATO'dan hava sahasını kapatmasını talep eden Ulrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'e, "Ukrayna, NATO üyesi değil." dedi.

Askeri ittifakın kapısının yıllarca açık olduğunu, ancak "içeri giremeyeceklerini duyduklarını" belirten Zelensky, bu durumun farkına varmaları gerektiğini söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a, temaslarda bulunmak üzere gittiği Abu Dabi'de Zelensky'nin NATO'ya katılım konusundaki sözleri soruldu.

"İmkanı yok"

Zelensky ile bir kez daha telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini dile getiren Johnson, "NATO ve durumun özü hakkında ne dediğini anlıyorum. Putin'e açıkça anlattık. Ukrayna'nın yakın zamanda NATO'ya katılmasının imkanı yok." diye konuştu.

Moskova yönetimi, Ukrayna'nın NATO üyesi olmasına sert biçimde karşı çıkarken, Kiev'den "tarafsız" kalmasını istiyor.