Emperyalist ABD, İslam coğrafyasındaki işgalini genişleteceği sinyalini verdi

​ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, "Orta Doğu'da uzun vadeli bir varlığa sahip olmaya hazırlandıkları ve bunu farklı yollarla artırmaya çalışacaklarını" belirterek İslam coğrafyasındaki işgallerini genişleterek devam edeceklerine işaret etti.

Ekleme: 20.11.2021 13:40:12 / Güncelleme: 20.11.2021 14:03:53 / Güncel
Destek için 

İslam coğrafyasını kana bulayıp yerle bir eden ve İslam ülkelerini kaosa sürükleyen Emperyalist ABD, şeytani emellerinden vazgeçmeyeceğinin sinyallerini vermeye devam ediyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, Bahreyn'in başkentinde Londra merkezli Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen "Manama Diyaloğu" konferansında konuştu.

Austin, "ABD'nin Orta Doğu'nun güvende olmasını sağlamak için oldukça sağlam ve kendine güvenen bir taahhüdü var. Bu kritik bölgeye özellikle güvenlik alanında işbirliği, askeri eğitim, mesleki askeri eğitim, muharebe kabiliyetini artırma, istihbarat düzeyini artırma ve ortak tatbikatlar yapma gibi uzun vadeli yatırımlar yapmayı planlıyoruz." diyerek İslam coğrafyasındaki işgallerini genişleterek devam edeceklerine işaret etti.

Ana hedeflerinden birinin Orta Doğu ülkeleriyle "derin ve geniş ortaklıklar" olduğunu söyleyen Austin, ayrıca ABD'nin işgal rejimi ile BAE, Bahreyn ve Fas da dahil olmak üzere bir dizi Arap devleti arasındaki ilişkileri normalleştirme sürecinde aktif rol aldığını belirtti.

Austin, normalleşme anlaşmalarının bugün Ortadoğu'da "yeni bir gerçekliği şekillendiren" şey olduğunu belirti ve böylece Filistin meselesini bertaraf etmek ve işgalci rejimin de devamlığını sağlamak için çalışacaklarına işaret etti. (İLKHA)