Cüneyt Özdemir'den ‘başıboş köpek’ çağrısı!

Başıboş köpekler her gün tehlike saçıyor. Özellikle çocukları tehdit eden soruna ilişkin bir çözüm bulunmazken Gazeteci Cüneyt Özdemir duruma tepki gösterdi. Eşi saldırıya uğrayan Özdemir, başıboş köpeklere önlem alınması için çağrıda bulundu.

Ekleme: 12.10.2021 00:06:36 / Güncelleme: 12.10.2021 00:11:57 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Muhsin Şenol-Doğruhaber

Sokak köpeklerinin sayısı ve tehlikesi günden güne artıyor. Hayvan hakları bahanesiyle ‘dokunulmaz’ hale getirilen köpekler insan canını tehlikeye atıyor. Son olarak gazeteci Cüneyt Özdemir, eşinin başıboş köpek saldırısına uğradığını açıkladı. Özdemir, “Evet sevgili hayvan severler napıyoruz” diye sordu.

“Eşimi ısırdılar”

Yaşanan bu üzücü olaydan sonra tehdidin farkına varan Özdemir, hayvan severlere seslendi. Özdemir, birkaç gün önce İBB’nin metroda bir sokak köpeğini dolaştırmasını takdir etmişti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özdemir, “Oturduğum yerde 500 metre içinde 3 sokak köpek çetesi var. 5 gün önce 3 yavru kedimizden birini öldürdüler. Dün eşimi ısırdılar. Bugün ikinci.” dedi.

“Belediyecilik bu değil mi?"

Konu ile ilgili yaşadığı ilçe belediyesine seslenen Özdemir, "Beykoz Belediyesi'ne sesleniyorum. Biz sevgili yavru kedimizi çok seviyorduk. Onu öldüren köpeklerin de doğal iç güdelerini anlıyoruz ve onları da seviyoruz, ama hem onlar için hem de insanlar ve kediler için daha medeni bir ortam yaratabilirsiniz. Belediyecilik bu değil mi?" ifadelerini kullandı.

İlla başımıza mı gelmesi gerekiyor?

Gazeteci Cüneyt Özdemir, geçtiğimiz günlerde bir sokak köpeğinin İBB tarafından toplu taşıma araçlarında dolaştırılmasını övmüştü. Ancak sokak köpekleri yüzünden her yıl onlarca kişi hayatını kaybediyor. Yüzlercesi ise yaralanıyor veya psikolojik problem yaşıyor. Vatandaşlar hem hükümetten hem de yerel yönetimlerden başıboş köpek sorununa ilişkin çözüm bulmasını istiyor.

 

İlgili Haberler