Gazze hükümeti , ABD ve işgal rejimin yardım iddialarını yalanladı!

Gazze Hükümetin medya ofisi, ABD ve işgal rejimin son dönemde Gazze Şeridi'ne giren yardım kamyonlarının arttığı yönündeki iddialarını yalanladı ve giren kamyonların halkın ihtiyaçlarından çok daha az olduğunu vurguladı.

Ekleme: 01.05.2024 20:47:26 / Güncelleme: 01.05.2024 20:47:26 / Dünya
Destek için 

Gazze'deki medya ofisinin başkanı Salameh Maarouf yaptığı basın açıklamasında, "Nisan ayında Gazze Şeridi'ne giren yardım kamyonlarının sayısı 4.887 kamyona ulaştı" dedi.

Sözlerine şöyle devam etti: "Bu, günlük ortalama yardım kamyonunun 163 kamyon olduğu anlamına geliyor ve bu sayı, özellikle Gazze'nin kuzeyindeki halkımızın ihtiyacından çok daha az ve ABD'nin yardım kamyonlarını artırmaktan ve günde 300-400 yardım kamyonu girmekten bahseden ABD açıklamaları ve İsrail iddialarıyla çelişiyor."

"Ayın ikinci yarısında günlük giren kamyon sayısında sınırlı bir artış olmasına rağmen, geçişlerin çeşitli nedenlerle ay boyunca birkaç gün çalışmaması nedeniyle toplam kamyon sayısının önemli ölçüde değişmediğini, bunun da işgalin hala neredeyse aynı hızı koruduğu ve yardım girişinin gerçekliğini değiştirme dünyasını kandırmaya çalıştığı anlamına geldiğini" belirtti.

Ofis, "Kuzey Gazze'ye gelen kamyonlar, kuzey bölgelerinin 700.000 vatandaşla en çok ihtiyaç duyan ve gıda güvenliği krizine en çok maruz kalan bölgeler olmasına rağmen, toplam kamyonların sadece yüzde 8'ini temsil ediyor" dedi.

"Bu mütevazı miktar, Gazze'nin kuzeyine gelen yardım kamyonlarının sayısını artırmak ve Gazze Şeridi'ne giren toplam kamyonların yüzdesini artırmak için çalışmayı gerektiren çeşitli gıda ve yaşam ihtiyaçlarını karşılayamıyor" dedi.

"Gazze Şeridi'nin orta ve güneyindeki vatandaşlarımızı etkileyen gıda krizinin etkilerinin üstesinden gelmek ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki kıtlığı ve gıda güvenliği göstergelerinin eksikliğini sona erdirmek için Gazze Şeridi'ne giden tüm geçişlerin kalıcı olarak açılması ve günde en az bin kamyonla yardım dağıtımının kolaylaştırılması" çağrısında bulundu.

Maarouf, "İsrail'in Filistinlilere ulaşan gıda miktarını kontrol etmenin yanı sıra yardım kurumlarının çalışmalarını kısıtlayan, mürettebatlarını hedef alan, çalışmalarını engelleyen uygulamalarını kınadığını" ifade etti.