İBB’ye ‘eksi bakiye’ önerisi

İstanbul’da toplu ulaşımda yaşanan en büyük problemden bir tanesi de yetersiz bakiye uyarısı. Sosyal medyadan İBB’ye öneride bulunan bir vatandaş, İstanbulkartların eksi bakiyeye düşmesini önerdi. Öneri İstanbullular tarafından ilgi gördü.

Ekleme: 01.08.2019 11:57:10 / Güncelleme: 01.08.2019 17:26:20 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Sabah uyandınız ve hızla hazırlanıp işe yetişmeye çalıyorsunuz… Otobüs durağına vardığınızda ise İstanbulkartınızda yeterli bakiye olmadığını hatırladınız… İşte İstanbul’da her gün binlerce kişi bu durumla karşılaşıyor. Otobüse bindiğinde ise 10 kuruş gibi cüzi miktarla bakiyesinin yetersiz olduğunu görüyor. Mehmet Dilaz adlı Twitter kullanıcısı sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak İstanbulkartların eksi bakiyeye düşmesini önerdi. Dilbaz’ın bu önerisi büyük ilgi gördü.

İETT’YE ÇAĞRIDA BULUNDU

Toplu ulaşım araçlarına bindiğinde ‘yetersiz bakiye’ uyarısını görmemek için bazen işe geç kalıyoruz bazen ise dakikalarca yürüyüp kart dolum merkezi arıyoruz. Bazılarımız ise bindiği araçtaki yolculardan kart rica ediyor. İstanbulkartlara online olarak yükleme yapılıyor olsa bile bu özellik halen çok kullanılmıyor. Twitter kullanıcısı Mehmet Dilbaz İstanbul’da seyahat edenler için akıllıca bir öneri de bulundu. Sosyal medya hesabından İETT’ye çağrıda bulunan Dilbaz, “İstanbul kart uygulamasını kullanan vatandaşlara eksi bakiye hizmeti verseniz olmaz mı? Şöyle ki, binişte çekilecek tutar 2.95 ama kartta 2.50 var, biz bunun için yarım saat beklediğimiz aracı kaçırmasak, bakiyemiz - 45 kuruş olsa, ilk yüklemede tahsil edilse.” önerisinde bulundu. Dilbaz’ın bu önerisi sosyal medya kullanıcıları arasında ilgi gördü.

Mehmet Dilbaz

“MÜKEMMEL BİR ÖNERİ”

Zadik Gökoğlu adlı bir Twitter kullanıcısı da öneriye destek vererek, “Mükemmel bir öneri mutlaka hayata geçmesi gerekir.” yorumunda bulundu. Recep Aydın ise “Gayet mantıklı ve iş görür bi teklif.” Diyerek öneriye destek oldu.

BEYAZ MASA’DAN YANIT GELDİ

Dilabaz’ın önerisine yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa ise “Konu yetkili birimimize iletilmiştir. Gerekli incelemeler ivedilikle yapılarak tarafınıza en kısa sürede bilgi paylaşacağız. İletişiminiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.” dedi.

İlgili Haberler