İİT tekrar kınadı!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), işgal polisinin cuma akşamı Müslümanların Mescid-i Aksa'ya ulaşmalarını engelleyip onlara saldırmasını ve çok sayıda kişiyi alıkoymasını kınadı.

Ekleme: 06.04.2024 12:53:10 / Güncelleme: 06.04.2024 13:19:21 / Dünya
Destek için 

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, "İşgal devleti İsrail güçlerinin, binlerce Filistinli sivilin namaz kılmak için Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engellemesini şiddetle kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İşgal polisinin Kadir Gecesi'ni Mescid-i Aksa'da ihya etmek isteyenlere yönelik saldırısına işaret edilen açıklamada, "Mescid-i Aksa'nın avlularında ibadet edenlere zehirli gaz ve göz yaşartıcı gaz bombası atılarak yüzlerce kişinin yaralanması ve gözaltına alınması şeklindeki küstah saldırıyı da kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

İşgal polislerinin bu uygulamalarının tüm uluslararası normlar, yasalar, insani değerler ve kuralların açık bir ihlali olduğu vurgulanırken, uluslararası topluma da "İsrail rejiminin işgal altındaki Doğu Kudüs'te ibadet özgürlüğü ve buradaki kutsal mekanların kutsallığına yönelik sürekli ihlallerini durdurma yönündeki sorumluluklarını yerine getirme" çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Mescid-i Aksa'daki tarihi ve hukuki statükonun korunmasının önemine vurgu yapılarak, siyonist rejimin Filistin halkına yönelik devam eden saldırılarını durdurma ve Gazze Şeridi'nin her yerine insani yardım erişiminin sağlanmasına ilişkin Birleşmiş Milletler kararlarının uygulanması çağrısı yinelendi.