Siyonist rejimin sözde bakanları birbirine girdi

Siyonist rejimin sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'yi "başarısız" olarak nitelendiren aşırı sağcı sözde bakan Bezalel Smotrich'in açıklamasına ilişkin, "Siz İsrail'in güvenliğine zarar veriyorsunuz ve güvenlik sistemini yalnızca siyasi amaçlarla baltalıyorsunuz." suçlamasında bulundu.

Ekleme: 18.03.2024 15:27:23 / Güncelleme: 18.03.2024 15:27:23 / Dünya
Destek için 

The Times of Israel'in haberine göre, Gallant'ın dün akşam saatlerinde yapılan kabine toplantısında Bakan Smotrich'i suçladığı ifadeler medyaya sızdı.

7 Ekim'deki saldırılarda "başarısız" olmakla suçladığı Genelkurmay Başkanı Halevi'nin orduya üst düzey atamalar yapmasını engellemeye çalıştığı belirtilen Smotrich'e yanıt veren Galant, ordunun "mükemmel performans" gösterdiğini iddia etti.

Ordunun gurur veren başarılara imza attığını savunan Gallant, "Siz İsrail'in güvenliğine zarar veriyorsunuz ve güvenlik sistemini yalnızca siyasi amaçlarla baltalıyorsunuz. Bu her zaman endişe verici, özellikle de savaş sırasında. Hiç kimsenin İsrail Silahlı Kuvvetleri'ni tek kişiye hizmet eden milis kuvvetine dönüştürmesine izin vermeyeceğim." dedi.

- Smotrich'in Gallant'a yanıtı gecikmedi

Maliye Bakanı Smotrich de sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, ulusal güvenliğe verilen asıl zararın "her türlü eleştiriyi peşinen reddetmekten ve İsrail'in güvenliğine ilişkin kritik konularda kapsamlı tartışma yapma isteksizliğinden" kaynaklandığını söyledi.

Smotrich, "utandırma ve karalamayla gerçek tartışmayı susturmak ve tek ses koroya" devam etmenin savaş öncesine dönüş olduğunu ve "tehlikeli fikirlerin tam da bu şekilde arttığını" söyledi.