BM'den Kudüs'teki kutsal mekanlara yönelik provokasyonlar hakkında açıklama

Birleşmiş Milletler (BM), ramazan nedeniyle Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da yaşanabilecek herhangi bir provokasyondan her zaman endişe duyduğunu açıkladı.

Ekleme: 11.03.2024 21:14:18 / Güncelleme: 11.03.2024 21:14:18 / Dünya
Destek için 

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Dujarric, ramazanda Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın yapmalarıyla ilgili bir soruya, “Kudüs'teki kutsal mekanlara yönelik herhangi bir provokasyondan her zaman büyük endişe duyarız.” diye cevap verdi.

Söz konusu kutsal mekanların belli bir mevcut durumu olduğuna dikkati çeken Dujarric, bunun gözetilmesi ve saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

İşgal polisi, ramazanın ilk teravih namazını işgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen yüzlerce Filistinlinin girişini engellemiş ve çoğunu darbetmişti.

İşgal televizyonu, katil Netanyahu'nun, ramazan boyunca fanatik siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme kararı sorumluluğunu kendi üzerine aldığı belirtilmişti.

Filistinliler, Kudüs'ün bağımsız Filistin devletinin başkenti olduğunu ve siyonist rejimin Mescid-i Aksa da dahil Kudüs'ü Yahudileştirerek kimliğini değiştirmeye çalıştığını vurguluyor.