AB, Siyonist rejimin Batı Şeria'da yasa dışı yeni konut inşa kararını bir kez daha kınadı

Avrupa Birliği (AB), Siyonist rejimin işgal altındaki Batı Şeria'da yeni konut inşa ederek bölgedeki yasa dışı yerleşim yerlerini genişletme planını bir kez daha kınadı.

Ekleme: 08.03.2024 23:05:22 / Güncelleme: 08.03.2024 23:05:22 / Dünya
Destek için 

AB Dış İlişkiler Servisi Yüksek Temsilcisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Siyonist işgal rejimi, söz konusu karardan geri adım atmaya çağrıldı.

"AB, İsrail Yüksek Planlama Komitesinin 3 bin 426 konutun inşasına yönelik planı onaylamasını ve işgal altındaki Batı Şeria'da, özellikle de bu zorlu ortamda, yasa dışı yerleşimleri daha da genişletmesini kınamaktadır." ifadesinin yer aldığı açıklamada, söz konusu yerleşim yerlerinin uluslararası hukuka göre yasa dışı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, AB'nin "yasa dışı yerleşim yerlerinin iki devletli çözümü tehdit ettiği için barışın önünde engel teşkil ettiğini" bir kez daha vurguladığı aktarılarak, "Ayrıca yerleşim yerlerinin genişletilmesi, gerilimin azaltılmasına yönelik çabalarla tamamen tutarsızdır." denildi.

AB'nin sınırlara yönelik pozisyonunun değişmediğinin altı çizilen açıklamada, Kudüs dahil olmak üzere taraflarca mutabık kalınan 1967 öncesi sınırlar dışında yapılacak hiçbir değişikliğin tanınmayacağı kaydedildi.

Etiketler: