Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Bedr Abdulati, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen 39. Afrika Birliği (AfB) Zirvesi kapsamında Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa ile görüştü.
Abdulati ve Mustafa, "Filistin topraklarındaki son gelişmeleri ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze planının ikinci aşamasının uygulanması" konusunu ele aldı.
Gazze'deki ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasının hükümlerinin tam uygulanmasının önemine vurgu yapan Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati, Gazze'ye uluslararası istikrar gücünün konuşlandırılmasının hızlandırılması, insani yardımların düzenli bir şekilde bölgeye ulaştırılması ve İsrail'in Gazze'de kontrol altına aldığı bölgelerden çekilmesine dikkati çekti.
Abdulati, Mısır'ın, geçiş döneminde Gazze'nin günlük işlerini yönetmek ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için "geçici bir mekanizma" olarak nitelendirdiği Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi'ne desteğini yineledi.
Filistin Başbakanı Mustafa da Mısır'ın ateşkesi sağlamlaştırma ve Gazze'ye insani yardım ulaştırılması için sarfettiği çabaları övdü.
Mustafa, Filistin'in birliğinin desteklenmesi amacıyla ülkesiyle Mısır'ın gelecek aşamada koordinasyonu sürdürmesinin önemli olduğunu ifade etti.





