AK Parti, kamuoyunda "vatandaşlık maaşı" olarak bilinen Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi'ni (GETAD) hayata geçirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Gelir seviyesi düşük ailelere yönelik destek mekanizmasını içeren düzenlemenin, Meclis tatile girmeden önce yasalaştırılması hedefleniyor.
Edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen etki analizi çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki haftadan itibaren AK Parti Meclis Grubu'nun yasa teklifine ilişkin çalışmalarına başlaması bekleniyor.
Yeni sistem kapsamında gelir düzeyi düşük tüm ailelere aynı miktarda destek verilmesi yerine, bölgesel ekonomik koşullara göre farklı destek modelleri uygulanacak. Bu amaçla il ve ilçe bazında sosyoekonomik durum analizleri gerçekleştirildi.
Yapılan çalışmalar sonucunda, bölgelerin yaşam maliyetleri, ekonomik şartları ve öncelikli ihtiyaçları dikkate alınarak destek miktarlarının belirlenmesi planlanıyor. AK Parti kaynakları, desteklerin her ilde ve her hanede aynı olmayacağını, yerel koşullara göre şekillendirileceğini ifade ediyor.
Düzenleme kapsamında belirli bir gelir eşiğinin altında kalan hanelere, mevcut gelirleri ile belirlenen eşik arasındaki farkın gelir desteği olarak ödenmesi öngörülüyor.





