Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün akşam saatlerinden itibaren Sivas çevreleri, Yozgat’ın doğusu, Karaman’ın güneyi ile Konya’nın güneyinin yükseklerinde; pazartesi günü ilk saatlerden itibaren ise Kayseri ve Niğde’nin yüksekleri ile Aksaray ve Nevşehir çevrelerinde kuvvetli (5-20 santimetre) kar yağışı bekleniyor.
Yağışların salı günü öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesinin öngörüldüğü belirtilirken, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları ile yüksek kesimlerde tipi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Yetkililer, başta sürücüler olmak üzere bölge halkının meteorolojik uyarıları takip etmesi ve gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı.
Türkiye 2026'ya kar yağışı ile girdi. Türkiye'nin dört bir yanını etkisini alan yağışla beraber birçok belediye hizmet veremediğinden sınıfta kalmıştı. Uzmanlar üst üste uyarıda bulunarak gerekli tedbirlerin alınmasına vurgu yapıyor.




