Vefatının 42. yılında Türkiye’nin dört bir yanında rahmetle anılan Kısakürek için “ahlaksız ve ilkesiz zat” ifadelerini kullanan Özcan, nefret dolu söylemlerine bir yenisini daha ekledi.

Ayrıca Bolu Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında, Necip Fazıl’ın adını taşıyan kültür merkezinin ismi “Bülent Ecevit Kültür Merkezi” olarak değiştirildi. Başkan Özcan bu kararı kişisel sosyal medya hesabından duyururken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da hitaben “salona ismi verilen ahlaksız ve ilkesiz zatın adını kaldırdık” ifadelerini kullanarak çirkin üslubunu sürdürdü.

Tanju Özcan’ın adı, Bolu’da icraatla değil ayrımcılıkla, hukuksuzlukla ve kin siyasetiyle anılıyor. Geçmişte savaş mağduru mültecilere suyu 10 kat zamla satmaya çalışarak, dünyanın gözleri önünde ırkçılığın yerel versiyonunu sahnelemişti. Irk temelli ayrımcılığı alkışlatmaya çalışan bu zihniyet şimdi de gözünü, halkın değerlerine dikmiş durumda.

CHP’li Tanju Özcan’ın açıklamaları ve uygulamaları, artık sadece bireysel çıkışlar değil, toplumsal bir huzursuzluk kaynağına dönüşmüş durumda. Attığı her adım; toplumu ayrıştıran, milletin değerlerini aşağılayan ve buna karşın kendini öne çıkarmaya çalışan hesaplaşmacı bir siyaset anlayışının ürünü.

Dün mazluma suyu çok gören, bugün büyük bir fikir adamını hedef alan Özcan’ın yarın kimi hedef alacağı belirsizliğini koruyor.

Muhabir: Hamza Durmaz