Kavurma Severlere Özel: Yumuşacık Et Kavurması Nasıl Yapılır?

İçerisindeki soğan ve sarımsağın lezzetine lezzet kattığı et kavurmanın yanında pilav ve ayranla hazırlayabileceğiniz süper bir menü ile misafirlerinizi gönül rahatlığı ile ağırlayabilirsiniz. Et kavurma nasıl yapılır? merak edenler buyurun. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Evde Lokum Gibi Geleneksel Et Kavurma Nasıl Yapılır?

📝 Malzemeler:

  • 1 kilogram et
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz

🔥 Yapılışı:

1. Tencereye kuşbaşı doğranmış eti alalım. Etler suyunu salıncaya kadar karıştırarak pişmeye bırakalım.

2. Daha sonra sıvı yağı ekleyerek karıştıralım.

3. Dörde bölünmüş soğan ve sarımsağı ilave edip karıştıralım.

4. Etler suyunu çekinceye kadar 40 dakika pişirelim.

5. Yeteri kadar tuz ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım.

6. Lokum gibi pişmiş yumuşacık et kavurma servise hazır. Afiyet olsun.

🍽️ Servis Önerisi:

Kavurmayı sıcak olarak, yanında pilav veya lavaş ekmeğiyle servis edebilirsiniz. Soğuduktan sonra da saklama kabında buzdolabında muhafaza edilebilir.

Muhabir: FURKAN ASLAN