Operasyon, işgalci israil araçlarının üzerine yerleştirilen bir patlayıcının patlatılmasıyla başladı. Patlama sonrası israil askerleri ve subayları paniğe kapılarak çevredeki evlere sığındı.
Direnişçiler, evlere sığınan askerleri tanksavar güdümlü füze ve "TBG" tipi zırh delici roketlerle hedef aldı. Ardından hafif ve orta ölçekli silahlarla çok yakın mesafeden çatışma yaşandı. Kudüs Tugayları sözcüsü, hedef alınan askerler ve subayların ölü ve yaralılar arasında olduğunu belirtti.
İsrail medyası, özel “Egoz” biriminden bir askerin öldüğünü ve Gazze'de bir tankı hedef alan patlamada 4 askerin ağır yaralandığını duyurdu. Olay, “çok ağır” olarak nitelendirildi.
israil Kanal 12 televizyonu, son bir haftada Gazze'de 20 israil askerinin öldüğünü bildirdi. israil ordusunun Gazze’deki son çatışmalarda son aylardaki en yüksek kaybı verdiği kaydedildi.
7 Ekim 2023’ten bu yana toplam 880 israil askerinin öldüğü, bunlardan 438’inin kara operasyonları sırasında, 30’unun ise 19 Mart’taki savaşın yeniden başlamasından sonra öldüğü bildirildi.





