Fransız Haber Ajansı’nın (AFP) yerel ve güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda en az 69 kişi öldürüldü.
Kaynaklar, saldırıların Ituri eyaletindeki izole köyleri hedef aldığını ve hayatını kaybedenlerin büyük bölümünün siviller olduğunu belirtti.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz nisan ayında yerel yetkililer, silahlı kişilerin Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusunda 30’dan fazla kişiyi öldürdüğünü açıklamıştı.
Uganda sınırındaki ve zengin maden kaynaklarına sahip Ituri eyaleti, son dönemde silahlı gruplar ile etnik milislerin karşılıklı saldırıları nedeniyle yoğun şiddet olaylarına sahne oluyor. Söz konusu gruplar sık sık yerleşim alanlarını hedef alıyor.





