Kaynağa göre, soykırımcı israil Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçiş döneminde Gazze’de güvenlik ve istikrarı denetlemek üzere önerilen uluslararası Arap güçlerine Türkiye’nin katılmasını reddetti.

Netanyahu ayrıca, Filistin yönetimine bağlı güvenlik unsurlarının ya da ona bağlı profesyonel bir idarenin Gazze’ye girmesini de kesin bir dille reddetti.

Kaynak, “Mısır güvenlik heyeti, Mısır ve Ürdün’de eğitilmiş Filistinli güvenlik unsurlarının Gazze’ye girmesine izin verilmesini talep etti, ancak Netanyahu bu fikri tamamen reddetti,” dedi.

Aynı kaynak, “Netanyahu, Gazze’de herhangi bir yerel idare veya güvenlik gücünden önce, Hamas’ın silahsızlandırılması ve yönetimden çekilmesi şartlarının uygulanmasını istiyor,” ifadelerini kullandı.

Kaynağın aktardığına göre, Mısır güvenlik heyeti, Filistin Yönetimi’nin Gazze’nin geleceğine katılımı konusunda bir uzlaşıya varılamadan israilden ayrıldı.

Muhabir: Muhammed Mahsum Tuna