Kastamonu’nun merkeze bağlı Karaçomak köyünde iki katlı bir evde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek çevredeki ev ve samanlıklara sıçradı. Yangında 3 ev ile 2 samanlık kullanılamaz hale geldi.

Aa Picture 20260128 40395776

Ahmet Demir’e ait iki katlı evde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangını fark eden köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Kastamonu ve İhsangazi itfaiye ekipleri ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arazözler sevk edildi. Alevler, Mustafa ve Fatma Çelik’e ait ev ve samanlıklara da sıçradı.

Yangin Aa 2434289

Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alınan yangında, 3 ev ve 2 samanlık zarar gördü. Olayda ölen ya da yaralanan olmaması köy halkını sevindirdi. Köy sakinlerinden Muzaffer Kaya, “Bir ev tamamen yandı, iki evin de üst kısımları zarar gördü. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı” dedi.

B U R S A D A K I M Y A S A L Y U Z E Y K A P L A M A F A B R I K A S 338320 Media1

Öte yandan Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bir fabrikada çıkan yangın da korku dolu anlara neden oldu. Minareliçavuş Mahallesi Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde kimyasal yüzey kaplama yapan bir fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Alevleri görenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, 112 Acil Sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yaklaşık 4 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı.

Aa Picture 20260129 40396241

Bursa’daki yangında da ölen ya da yaralanan olmazken, fabrikada büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Her iki yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: AA