Türkiye'de kahvaltı denince akla gelen şehirler yöresel çeşitlilik, gastronomik bilinirlik ve yaygın tercihe göre yapay zeka tarafından sıralandı. Peki listede hangi şehirler var? Sıralamada yer alan ilk şehir hangisi? Işte Türkiye'nin kahvaltı şampiyonu şehirleri..

15. Çanakkale
Ezine peyniri, zeytin ve köy ekmeğiyle hazırlanan kahvaltılar Çanakkale’de sade ama lezzetli bir sofra sunuyor.

14. Kars
Gravyer peyniri, kaz yağı ve yöresel süt ürünleriyle Kars kahvaltıları kendine özgü bir tat profili oluşturuyor.

13. İstanbul
Farklı yörelere ait lezzetleri bir araya getiren mekanlar sayesinde İstanbul kahvaltıları oldukça çeşitli seçenekler sunuyor

12. Muğla
Köy ürünleri, doğal bal ve zeytin çeşitleriyle Muğla kahvaltıları sakin ve yerel bir deneyim sağlıyor.

11. İzmir
Ege otları, zeytinyağlılar ve gevrek eşliğinde yapılan kahvaltılar İzmir’de hafif ve doğal tatlar sunuyor.

10. Balıkesir
Zeytin çeşitleri, peynirler ve doğal süt ürünleri Balıkesir kahvaltılarının temelini oluşturuyor.

9. Bursa
Kaymak, tahin-pekmez ve köy ürünleriyle yapılan kahvaltılar Bursa’da geleneksel tatları öne çıkarıyor.

8. Hatay
Zahter salatası, biberli ekmek ve zengin meze çeşitleriyle Hatay kahvaltıları oldukça geniş bir lezzet yelpazesine sahip.

7. Diyarbakır
Örgü peyniri, çörekler ve yöresel otlarla hazırlanan kahvaltılar Diyarbakır mutfağının karakterini yansıtıyor.

6. Erzurum
Civil peyniri, lavaş ekmeği ve kaymakla hazırlanan kahvaltılar, soğuk iklime uygun besleyici seçenekler sunuyor.

5. Rize
Yayla tereyağı, muhlama ve taze çay eşliğinde yapılan kahvaltılar Rize’de doğal ürünlerle hazırlanıyor.

4. Trabzon
Mıhlama, tereyağı, kolot peyniri ve mısır ekmeğiyle Karadeniz kahvaltı kültürünün en öne çıkan şehirlerinden biri olarak biliniyor.

3. Gaziantep
Katmer, zahter, Antep peyniri ve taş fırın lezzetleri sayesinde Gaziantep kahvaltıları güçlü ve aromatik tatlar sunuyor.

2. Kahramanmaraş
Yöreye özgü çörekler, tereyağı, bal ve Maraş çöreğiyle hazırlanan kahvaltılar şehirde oldukça doyurucu bir deneyim yaşatıyor.

1. Van
Van kahvaltısı; otlu peynir, murtuğa, kavut ve bal-kaymak gibi yöresel lezzetleriyle Türkiye’nin en zengin kahvaltı sofralarından birini sunuyor.




