İzmir’in yıllardır süregelen altyapı yetersizliği, Körfez’deki kirlilik ve kentsel dönüşüm gibi temel meseleleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın son açıklamalarıyla yeni bir boyuta taşındı. Görev süresi boyunca kentin sorunlarına doğrudan müdahale etmesi beklenen Tugay, çözüm adresi olarak iktidarı gösterdi.

Başkan Tugay, İzmir’in çözüm bekleyen devasa sorunlarını sıralarken ilginç bir davette bulundu. İkinci çevre yolu, Körfez temizliği ve kentsel dönüşüm gibi konularda merkezi hükümetin adım atması gerektiğini savunan Tugay, şu ifadeleri kullandı:

"İkinci çevre yolunu yapmak, Körfez'in temizlenmesine yardımcı olmak, İzmir'in altyapı projeleri için beklediğimiz kredilerin önünü açmak, kentsel dönüşüme destek olmak gibi yapacağınız tonla iş var. Bunları yapın, bunlarla inanın gerçekten İzmirliye kendinizi sevdirebilirsiniz."

Şehrin bütçesini ve idari gücünü yöneten bir belediye başkanının, temel hizmetleri "hükümetin kendini sevdirme taktiği" olarak sunması, "Belediye bu süreçlerin neresinde?" sorusunu akıllara getirdi.

Özellikle Körfez temizliği ve altyapı gibi doğrudan belediyenin sorumluluk alanına giren konularda, çözümün dışarıdan beklenmesi, ilginç bir tablo ortaya koydu.

Muhabir: Mehmet Yaman