İsmail Kaani, Lübnan’daki “Direniş ve Kurtuluş Bayramı” dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bugün aziz Filistin’in ve kahraman Lübnan’ın direnişi, kutsal Kudüs’ün de özgürleşmesini sağlayacaktır” dedi.
Kaani ayrıca, “Kahraman Hizbullah’ın 24 Mayıs 2000’de yazdığı onurlu destanın siyonist oluşumu Güney Lübnan’dan kovduğunu” söyledi.
Soykırımcı israil ordusunun kaçarken askerlerinin siperlerdeki tüm ekipmanlarını geride bıraktığını belirten Kaani, “Telsiz cihazları bile hala çalışır durumdaydı” ifadelerini kullandı.
Dün de Naim Kasım, direnişe katkı sağlayan herkesin direnişin ve elde edilen kurtuluşun ortağı olduğunu belirterek, “Direniş; ordu ve halkla birlikte kurtuluş başarısını sağlayan bir üçlü oluşturdu” demişti.
Bu çerçevede Lübnan’daki Hizbullah, 17 Nisan’da varılan ateşkes anlaşmasının israil tarafından sürdürülen ihlallerine karşılık olarak, ülkenin güneyi ve işgal altındaki Filistin topraklarına yönelik askeri operasyonlarını sürdürüyor.
Öte yandan İran İslam Cumhuriyeti, Washington ile yürütülen müzakereler kapsamında Lübnan dahil tüm cephelerde ateşkes sağlanması için kapsamlı bir anlaşmaya ulaşmayı hedefliyor.





